fint på bordet

Hos mig är alla horisontella ytor belamrade för det mesta, inte för att jag tycker om det, utan för att jag för det mesta har en massa kreativa projekt i olika stadier av pågående utstpridda. Jag målar uppe i målarrummet, men allting annat gör jag i köket och i vardagsrummet, och jag förvarar också (främst) garn, tyger, pärlor osv i köket och i vardagsrummet. Jag tycker om när det är städat och undanplockat, men eftersom jag vill ha pågående projekt nära till hands, så är det alldeles för sällan snyggt och prydligt. Något av ett moment 22, och hur man än vänder sig så har man rumpan bak.
 
Igår plockade jag ihop på köksbordet, så en liten stund så ser det fint ut. Någorlunda fint, jag har lite saker (utanför bild) som kan ha råkat få ett semipermanent hem på bordet... Dom ska jag plocka undan också, för symaskinen ska tas fram idag - tyget jag köpte på tradera ska klä resårmadrassen, och måste sys ihop till en lång remsa för att räcka runt hela. Dessutom måste jag sy på ett "lock" eller en tunnel för knytband eller resår, så att remsan stannar kvar på madrassen. Egentligen vill jag klä in båda madrasserna (har kontinentalsäng, så två madrasser förutom bäddmadrassen) i samma randiga tyg, men det räcker det inte till - med tur så räcker det nätt och jämnt till en madrass. Tur, noga mätande, och lite logiskt tänkande. Tur att logiskt tänkande är mitt mellannamn!
 
I alla fall. Det var köksbordet jag skulle visa, inte prata om sängen. Köksbordet, och ett färdigt DIY.
 
I vintras köpte jag dom här ljusstakarna på Dollar Store - superfina, men jag var inte helt säker på den vita färgen. Jag funderade på vad jag skulle måla om dom i för färg - rosa, gult, svart, guld, nånting annat? Som ni strax ska få se, så blev det något av en kombination, jag sprejade dom i guld, och dom övre kulorna målade jag svarta. Svart akrylfärg ovanpå lackbaserad sprejfärg gjorde att den svarta färgen krackelerade, det var inte planerat, men blev faktiskt rätt snyggt!
 
Jag planterade om mitt jättelika elefantöra, den hade alldeles för liten kruka, och alldeles för mycket rötter (dvs ingen jord alls, nästan), och jag hittade inget bra ställe för blomman, så den hamnade på köksbordet. Det gjorde att jag plockade undan på bordet, och pyntade till det med fina saker. Den bästa sortens kedjereaktion!
 
Elefantörat står i en stor mässingskruka (tack Anna, den var precis vad jag behövde!). Förut har jag haft en massa retrokrukor i keramik till mina blommor, men jag håller på att byta ut dom mot mässing, jag har en stor crush på mässing som aldrig verkar gå över. Tyvärr är det lika svårt att hitta stora mässingskrukor som det är att hitta stora retrokrukor, så jag är därför dubbelt så glad för den här krukan!
 
Bredvid krukan står en keramikbock som jag fått av Suss, hon hittade den på Shoppis i Östersund när vi var där i våras, och så fick jag den! Den lilla gula hunden köpte jag på loppis för ett tag sedan, tillsammans med ett gäng gamla medicinflaskor, den var alldeles för söt för att få stå kvar. Keramikskålen har jag fått av Renée, som har koll på vad jag gillar, och som rensar ut hemma lite då och då.
 
På bordet ställde jag också ett annat, ganska nytt, fynd - ett grytunderlägg i mässing. Det finns så många fina mässingsunderlägg! Jag skulle utan problem kunna skaffa en hel samling med såna, men jag brukar göra mitt bästa för att hejda mig. Det här kunde jag inte låta bli, det var så fint med sitt fågelmotiv, och det var billigt - jag minns inte om det var en femma eller en tia, väldigt billigt i alla fall!
 
 
Såhär blev apljusstakarna - väldigt fina! Guldsprejen är Montana Black (tror jag, eller Montana Gold, deras blanka variant i alla fall), väldigt blank och guldig, min favoritguldsprej hittills!
 
Bakom ljusstakarna skymtar ett pågående DIY-projekt, en träljusstake hemifrån farfar. Även om den är speciell därför, och för att det är min farbror som har snickrat den, så gör jag ändå om den. För mig är det ännu mer värt om jag faktiskt kommer att använda den, och det skulle jag inte göra i dess originalskick. Jag har sprejat den svart (Dollars svarta sprejfärg är oväntat bra, den vita var jag missnöjd med, täckte ungefär lika bra som vatten, men den svarta täcker, och är lagomt blank), och limmat på ett svartsprejat gökur (jag sprejade det rosa i vintras, nu är det svart, inget är beständigt hemma hos mig!), och så ska jag hitta på några dekorationer att hänga under "armarna". Det är ingen brådska, det får vänta tills jag hittar det rätta, rätt vad det är så dyker det upp!
 
När jag var ute i morse med Alice, så kunde jag till slut inte motstå alla blommor i diken, så jag kom hem med en blombukett. Nu står det en vas med rödklöver, prästkragar och nån slags vita blommor på bordet också, jag har nästan aldrig snittblommor hemma, och det är egentligen hur trist som helst. Snittblommor, både vilda och köpta, är ju så fint! Men det känns verkligen som att kasta pärlor för svin, att sätta en bukett på mitt stökiga köksbord, så då blir det aldrig gjort. Det är i och för sig en bra anledning till att hålla snyggt på bordet - en blombukett lite då och då!
 

Kommentera här: