drömmer köksrenoveringsdrömmar

Jag mikropysslar vidare, målar lite på mina isfolketböcker, har fört över motivet till alla fyra tarotkort (dags för färg, alltså!), jag har gjort några Hogwarts-skolböcker (har några kvar innan jag är klar), jag har till och med börjat på ett par sockar (ska snart sticka hälen, så jag har kommit en bit på den första), men igår blev det tvärstopp - jag var in på flata och handlade och hämtade ut ett paket med tyg (till min besvikelse så hade jag läst för fort på beskrivningen, och det är sådär 1 meter mindre tyg än vad jag hade trott...) och hälsade på hos Maria en sväng, och sen var det soffan och bok som gällde. Helt slut! Jag är så less på att inte fungera!
 
Men - det var ändå produktivt och bra, hos Maria så renoverar dom köket, och eftersom dom hade en snickare på besök så passade jag på att fråga om vad det kostar att riva en bärande vägg. Eftersom väggen inte är så lång, så behövs det tydligen inga stålbalkar, och då blir det inte dyrt alls - en tusenlapp, kanske. Bra besked! Jag ska ju göra om köket den dagen pengar finns (vilket i och för sig kan dröja väldigt länge), men det är ingen jätterenovering - en vägg ska bort, diskbänk ska flyttas (eller ja, ska skaffa en ny diskbänk, skåp, hoar, kran), spisen ska flyttas, det ska tapetseras och läggas golv, och så måste jag sätta skivor under dom existerande köksskåpen. Nu är det ben och helt öppet, så damm och skräp och hundleksaker samlas därunder. Inte helt praktiskt! Jo, och så behöver jag nya bänkskivor, det är snyggt med dom jag har, omklädda i kontaktplast, men opraktiskt - katterna har sina matskålar på köksbänken, så det hoppas upp och ner en massa, och vassa klor skär igenom plasten som om det vore smör. Opraktiskt, som sagt!
 
Det är alltså lite som ska göras, som tur är inte överväldigande mycket, och att veta att det inte kostar skjortan att riva väggen lättade mycket! Jag behöver ta in rörmokare och elektriker till flytt av vattnet och till installering av spisuttag, annars är det kanske rentav mycket som jag kan göra själv. Eller själv, med lite hjälp. Jag ser fram emot när den dagen kommer, längtar efter ett lite mer praktiskt kök!
 
Förresten. Jag satt ju och planerade för mitt nya kök i våras, och var då inne på mycket rosa och vitt och rätt romantiskt blommig tapet. Som mitt tycke är nu, så vill jag nog hellre ha det lite murrigare, och tapeten jag fallit för finns i många färger. Vitt var mitt ursprungliga val, men om jag fortfarande drömmer om mörka inredningar då det är dags för köksrenovering, så väljer jag nog något annat. Blått kanske, det är alltid snyggt! Eller så blir det någon retrotapet, det finns ju så mycket fint att välja på - medaljonger kanske, eller blommor? Den dagen, den sorgen, jag hinner ändra mig många gånger om, innan det är dags för att faktiskt stå där och välja tapeter. Jag känner mig rätt säker på att det blir mönster och färg av nåt slag i alla fall, även om tycket varierar och smaken utvecklas, så lär jag knappast göra en total personlighetsförändring!
 
 

Kommentera här: