köksplanerar

Det dröjer läääänge innan jag får möjlighet att göra om köket (särskilt som att det är mer bråttom med badrummet...), men jag kan ändå inte låta bli att fundera lite på hur jag vill ha det. Mitt kök är ju uppdelat i ett tillredningsrum och ett matrum (i matrummet finns också spis, skafferi och diskbänk), det är delat av en vägg med en dörröppning, och mot den väggen står diskbänken. Den väggen vill jag ta bort (den är tyvärr bärande...), diskbänken vill jag vrida på i 90 grader så att den står under fönstret, och spisen vill jag gärna flytta till den väggen också. Kvar blir alltså ett stort rum, med arbetsytor och skåp längs två väggar, och en stor öppen yta.
 
 
Nu är ena rummet tapetserat med en vit tapet med stora gula prickar, andra rummet är tapetserat med en ljusgul tapet med små vita blommor, ena rummet har trägolv, andra rummet har en ful plastmatta. Plastmattan går hela vägen ut i hallen, men ska så småningom bytas, men inte förrän väggen är borttagen i köket, planen ända från början har varit rutigt linoleumgolv. I förra lägenheten var planen gulvitrutigt golv, här tyckte jag inte att det funkade med gult (även om köket har gula tapeter, så har hallen gröna), inte heller grönt, som varit mitt andra förslag (av samma orsak). Jag lutade senast mot gråvitrutigt eller svartvitrutigt, men nu är jag väldigt inne på rosavitrutigt - passar bra i hallen och passar bra i köket. Trägolvet skulle jag då måla rutigt tror jag, för att få det att fungera ihop i samma rum.
 
 
Jag älskar mina gula tapeter, men efter snart två år, så känner jag mig redo för något nytt. I ett inredningsreportage såg jag en tapet som jag föll pladask för, Pip Studio Dutch Painters. Stora blombuketter på en enfärgad bakgrund, vit, rosa, blå, grön, brun, ljus turkos, röd - alla är jättefina, och alla skulle jag absolut kunna tänka mig. Alla kanske inte skulle funka som kökstapet, den bruna, röda eller blå till exempel skulle vara jättefin i ett bibliotek eller ett vardagsrum, men just den vita skulle vara jättesnygg, och det är den vita jag då vill ha. Den tror jag också skulle vara jättefin med rosavitrutigt golv och med mina köksmöbler och stringhylla i teak. Köksbänken skulle inte passa in, men den är bara klädd med kontaktplast, och alltså lätt att göra om.
 
Oj, vad jag ser fram emot den dagen mitt nya kök blir verklighet!

Kommentera här: