try and try again

Något jag gärna gör, är att prova på nya saker - jag får idéer hela tiden, det kan vara sånt jag aldrig förut gjort, eller det kan vara egna varianter på sånt jag redan håller på med. Ibland funkar det bra, ibland får jag fortsätta att experimentera. Ett par exempel:
 
Jag håller på att göra ett par Honeydukes-sockar, mönstret ritar jag själv, så det är verkligen trial and error. På mina Tonks-sockar, så funkade det perfekt med 60 maskor och stickor nr 1,5, så jag fortsatte med det här också - det borde funka, tyckte jag, särskilt som att fair isle ofta blir lösare än att bara sticka vanlig slätstickning. Låt er inte luras av bilden - sockan blev väldigt liten. Jag fick den nätt och jämnt över foten, och fick sedan knappt av den. Jag har repat upp, och gör nu ett nytt försök med större stickor. Blir det fortfarande för litet, ja, då blir det till att rita om mönstret. Men jag hoppas att det ska funka nu!
 
Ett annat experiment gick det bättre med: jag hittade textilfärg på loppis i veckan, och köpte det i akt och mening att prova på garnfärgning. Efter att ha läst instruktionerna blev jag skeptisk till att det skulle fungera, så jag letade fram lite garnsnuttar och gjorde ett försök. Eftersom instruktionerna sade att det inte funkar på superwash, så såg jag till att en del av garnerna jag provfärgade var just det, och så hittade jag ett par sorter vanligt ullgarn också. Jag provade med lite av dom färgerna jag har mest av, brunt och gult, blandade dom i varsin burk med citronsyra, salt och hett vatten. Garnet lade jag i en ugnsform, och sedan hällde jag färgerna över garnet, och så på med vatten så att det täckte. När jag tänker efter nu, så skulle jag förstås ha haft i garnet i vatten först, men det funkade ändå. Sedan stoppade jag in formen i ugnen, först på 80 grader (som var alldeles för kallt), sedan höjde jag till ca 150 grader, och det funkade bra. Det bruna tog över det mesta, det blev bara litegrann gult, så det är bra att veta, nästa gång tar jag bara litegrann brunt. Jag har mycket färg kvar, så det är bara att fortsätta att prova mig fram, alltid blir det nånting! Nästa försök blir på riktigt sockgarn, så det blir väldigt spännande!
 
 
Det här hittade jag på fb igår, jag har länge avundats alla stickpoddare i USA/Kanada/UK alla deras garnfester och stickmässor, och har sörjt bristen på dom här i Sverige. Grejen är den, att det finns här också, det är bara det att jag inte har någon som helst koll på dom. Ja, och plus att dom inte håller till i närheten, Umeå är väl den närmaste vad jag vet, där håller en av Syfestivalerna till. Det här lät som min grej - Knitwork, låter hur stickigt och garnigt som helst! Jag har alltså fyra månader på mig att skramla ihop pengar och hitta djurvakt, det borde kunna gå, hoppas jag!
 
Apropå att skramla ihop pengar, så gör jag såna här och säljer - Hogwartsslipsar! Här är det progress keepers, jag kan också göra stickmarkörer eller halsbandsberlocker av dom, dom kostar 100 kr för ett set med alla fyra, eller 30 kr styck, och så tillkommer porto på ett frimärke. Är ni inget HP-fan, så kan jag måla slipsarna i vilka färger ni vill, jag gör dom på beställning.
 

Kommentera här: