tjusiga tisdag - titivating tuesdag, om att klä sig som en vuxen

Det blir inte så många tjusiga tisdagar, jag tror den senaste var i julas... Jag skrev för sådär ett år sedan om min klädstil, och om min inspiration. Jag klär mig i princip som Lotta på Bråkmakargatan (klänning, kofta, strumpbyxor), min stilinspiration är mycket yngre tjejer med mycket vintage i garderoben (Elsa Billgren är en stor favorit när det kommer till klädstil). Men grejen är den, att det finns ju äldre kvinnor, 40+, att inspireras av, och egentligen är det väl dom jag borde titta på mest. Tyvärr har jag inte sådär superkoll på stylish kvinnor av den äldre modellen, så jag mottar gärna tips, jag gillar som sagt klänningar och vintage och tjejigt (fast borde väl sikta in mig mer på kvinnligt i min ålder) och personligt. Gärna åt det excentriska hållet. Två stycken väldigt stiliga och väldigt inspirerande kvinnor är dessa:
 
 
 
 
Camilla Thulin och hennes fantastiska stil påmindes jag om igår, när jag plockade fram hennes bok "Stil" ur bokhyllan. Mycket vintage, mönster och färg, och gärna med en folklore-twist i form av österländska smycken och kaftaner. Så jäkla snyggt, och tyvärr hittade jag inte så mycket bilder på henne som jag hade hoppats.
 
 
 
 
 
Carrie Bradshaw är ju en fiktiv figur, men hennes stil är ändå helt fantastisk, jag har beundrat och avundats sen första gången jag såg SATC. Vintage, färg, mönster, design, personligt, excentriskt... Det blir sällan fel, och oftast väldigt rätt!
 
Förresten, är det nån mer än jag som går och grämer sig och ångrar ett köp som aldrig blev av? När jag jobbade på Myrorna, så hittade jag en rosa fair isle-stickad kappa, först på sorteringen, och sen när jag började jobba i butik strax efter, så kom den dit också, och den satt perfekt, som oom den var skräddarsydd. Men - jag hade tid för gastric banding inbokad, jag skulle bli betydligt mindre inom en snar framtid, jag tyckte att det var onödigt att köpa en kappa som jag bara skulle kunna ha ett litet tag. Dessutom var det en vårkappa, och det var november, så jag skulle inte ens kunna använda den ute. Jag hade en massa förnuftiga ursäkter till varför jag inte köpte den, men nu känner jag bara hur jag ångrar mig. Å vad jag vill ha den rosa kappan!
 
 
 
My style inspiration is too often younger women, in their 20s, and I think it´s about time that I look for inspiration in older women, 40+. I still love dresses, cardigans, tights, but maybe I should try to look older than 8... But unfortunately I can only come up with these two inspiring women - Camilla Thulin and Carrie Bradshaw, the first one mixes vintage and folklore, the second one mixed vintage and design. Both do colour and pattern and personal and quirky - exactly what I like!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Huldra:

Vet ikke riktig om det passer med retro stil, men jeg synes ihvertfall at Helena Bonham Carter (47 år) er en av de best kledde kjendisene. Hun kler seg blant annet i Ewa i Walla, og andre romantiske og bohemske ting!

Svar: helena bonham carters stil är jättesnygg! tack!
Miss Kitten Heart

2 Tuva:

Vet inte om du sett blogg.ses framsida men där ere en tjej som bloggar om vintage :-) ett tips!

Svar: Tack! Om du menar den jag tror, så läser jag hennes blogg, den är bra! :-)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: