jag önskar ur gömmorna

Det finns sånt som jag alltid är på jakt efter, som jag alltid kollar efter på loppisar, och som jag sålunda alltid blir glad att få. Det är saker som ofta finns hemma i gömmorna, på vinden, i förråd, längst in i skåpen, eller som sagt, på loppisar. Alltså ingenting som kostar stora summor, men som inte är sämre för det. Som jag har sagt förut, för mig ligger inte värdet i en present i summan pengar, utan i tanken bakom, i tiden man lagt ner. Vilket är en anledning till att jag tycker om loppade och handgjorda presenter - idel tanke och tid!
 
Tesilar kan jag inte få för många av, jag dricker som ni vet stora mängder te, nästan bara i lösvikt. Alltså är en tesil en nödvändighet. Vissa typer har visat sig vara förbruksvaror, de håller inte någon längre tid. Dessutom, alla jag känner är tedrickare, när de är på besök så behövs det ibland flera tesilar på samma gång.
 
Teburkar verkar jag också ha ett oändligt behov av. Jag har ett litet gäng, men kikar alltid efter fler. Gamla burkar är nästan alltid finare än nya (även om det finns undantag), och det gör inget om dom inte är i absolut mint condition. Jag har inga problem med att det syns att saker har varit med ett tag.
 
På senaste tiden har jag plötsligt fått ett behov av blomkrukor - jag som knappt haft några blommor förut! Jag håller på att byta ut mina gamla krukor, och så har jag som sagt mer blommor nu än på länge (pelargonerna växer och frodas, med blomknoppar en masse!). Alla storlekar är av intresse, även om jag hemskt gärna vill ha tag på ett par i storlek större. Något som inte är det lättaste att gå tag på, tyvärr. När det kommer till tid och stil och färg, så är jag på jakt efter krukor från 50-70-tal, färgmässigt fungerar det mesta, och det är en fördel om det är krukor med hål i botten, även om ytterfoder också fungerar.
 
 
Gamla sängkläder kikar jag också alltid efter, fast jag har många, så kan jag inte låta bli att köpa fler. Och dom är ju förbrukningsvaror, dom slits ut efter nog många användningar. En bra anledning att fortsätta köpa! Jag fastnar för påslakan och örngott från 60-70-tal, med fina färger och fina mönster. Udda spelar ingen roll, jag missmatchar gärna när jag bäddar.
 
 

Kommentera här: