nya alice till samlingen!

Som jag skrev igår, så har mina nya Alice i Underlandet-böcker kommit, och det gick flera veckor fortare än beräknat. Det gillas! Jag visste ju redan vilka böcker jag bytt till mig, men jag hade aldrig sett dom i verkligheten, och dessutom så är det längesedan det kommit några nytillskott till samlingen, så jag såg verkligen fram emot att få hem böckerna! Jag hade extra kopior av Alice-boken från Disneys barnbokklubb i slutet av 70-/början på 80-talet (det är en av dom som är lättast att hitta på loppisar här), jag köpte dom fast jag redan hade en, just med tanken att byta bort dom (och hittar jag fler så kommer jag att köpa dom också, och försöka byta bort även dom - det är en av få Alice-utgåvor med en svensk illustratör, så dom är svåra att hitta utomlands), och Semper Luxus på instagram (som har en helt fantastisk samling!) hade också dubletter som hon var villig att byta bort. Sagt och gjort, och bytt är bytt! Nu hoppas jag bara att mina böcker kommer fram snart till henne i Kanada också!
 
Nu kikar vi på mina nya Alice-böcker, och på allt annat fint som hon skickade med!
 
Jag är glad att jag målade en Alice och skickade med mitt paket, för titta så mycket extra jag fick! Jag älskar att byta grejer med folk, för det är inte alls ovanligt att man får extra presenter med sitt byte! ^_^
 
Fler bilder från den här boken hittar ni här! Jag gillar konst som är knasig, udda, surrealistisk, konst som vid första anblicken kanske inte är så fin, men som växer (det senare gäller inte den här boken, men en del andra Alice-utgåvor som jag tycker om!), så jag gillar verkligen den här boken! Den är på ungerska dessutom, och det vill jag verkligen ha mer av i samlingen - utgåvor från runtomkring i världen. Men - världen är definitivt mindre än vad man kan tro: jag har en tysk utgåva och en italiensk (tror jag att det var), förutom dom på engelska och svenska, och så en till utländsk utgåva som jag fick av Audrey från när hon var och luffade runt i Europa, och gissa vad? Den är också på ungerska! Så jag har alltså två ungerska utgåvor nu, vad är oddsen för det? ^_^
 
Fler bilder från den här boken hittar ni här! Den här boken skulle nog dom flesta tycka är finare än den förra, den har "finare" illustrationer, mer lättillgängliga. Jag stog faktiskt länge och vägde mellan den här och en annan, men lät mig övertalas till att välja den här, och jag är inte ledsen för det! Den är jättefin, med massor av illustrationer, och det är ju för illustrationerna som jag samlar på Alice-utgåvor!
 
Sedan fick jag tre klistermärken också - jag gillar fina klistermärken, men jag har aldrig hjärta att använda dom som dom är menade, att klistra dom alltså! När dom är klistrade så är det kört, då sitter dom där dom sitter, och tänk om jag ångrar mig sedan? Så jag klistrar aldrig fina klistermärken... Men jag sparar dom, och jag tycker att dom är fina - som dom här, så himla fina! Sen var det en ask med Alice-inspirerade pennor också, dom ska jag försöka använda, för även om man inte använder bläck- och tuschpennor, så ligger dom och torkar och blir förstörda. Så jag ska använda pennorna, och sedan när dom är slut, så kan jag spara dom igen! ^_^
 
Jag fick också ett par print (eller brevkort, om man ska vara kinkig...) i A5-storlek, och konst med Alice-tema kan jag aldrig få nog av! Jag har mina synska ögonblick ibland, och igår var ett av dom: jag var ut i förrådet på morgonen, och tog in en lampa, en matskål till Alice och en tavelram, som jag trodde var större än dom senaste tavelramarna jag hittat till min tavelvägg i trappen, och som jag alltså trodde skulle passa någon av dom tavlor som var för stora för mina senaste ramar. Tyvärr så mindes jag fel - ramen var i precis samma storlek som dom andra, och jag hade ingenting som passade i den...
 
Men kolla vad som passade perfekt! Egentligen så skulle jag ha tyckt att ramen var för liten för det här printet, om jag hade haft den i trappen - då hade jag velat ha en passepartout runtomkring motivet också. Men, här finns det inte plats för större ramar (jag tänker just nu att jag kanske skulle ha flyttat mina andra Alice i Underlandet-tavlor till den här lilla väggsnutten också, men misstänker att dom är lite väl stora...), så den här passar perfekt här! Jag kollade också om Hjärter Dam skulle funka, men det gjorde hon inte, färgskalan var helt fel, men det gör inget, för Alice och flamingon passar perfekt här!
 
Jag är så glad över mina nya Alice-böcker, och jag är så glad att Semper Luxus ville byta böcker med mig! Jag hoppas att jag hittar fler av dom svenska böckerna, så att jag kan göra fler byten i framtiden!
 
Och bara för att jag är en gammal gnällspik som inte kan avsluta ett positivt inlägg positivt. Kolla vad jag lyckades göra igår:
 
Den ser rätt bruten ut, eller vad säger ni? Tån är väldigt blå och svullen och gör rätt rejält ont. Jag blir så less på min egen klumpighet! Jag skulle kliva över dammsugarslangen (dammsugaren har stått i en dörröppning ett tag, för att jag skulle ta mig för att dammsuga klart någon gång - i och för sig inte världens bästa placering...), och medans jag ansträngde mig för att inte snubbla på den, så sparkade jag tån i dörrkarmen istället... Och det är inte första gången jag gör det, jag har sparkat i tår många gånger, men den här gången så sparkade jag visst hårdare än vanligt - så här illa brukar det inte ta... Jag åker inte upp till sjukan med den, det är ingen mening, bara slöseri med tid, energi och pengar, med brutna tår gör dom ändå ingenting. Så jag haltar omkring här ett tag, och hoppas att det läks hyfsat snabbt!
 
PS! Jag klämmer in ett PS här på sluttampen, en halv dag senare - jag gjorde slag i saken, och flyttade en till av mina Alice-tavlor hit, för det visade sig att den funkar jättebra här! Ja, den hänger lite halvvägs bakom granen, det är med mening, jag vill inte att det ska se för "planerat" ut. Den hänger också en bit utanför bokhyllan, det är också med mening, jag har länge varit på jakt efter en till bokhylla att ställa bredvid så jag kan fylla upp väggytan. Av någon anledning, så är just den här storleken på billyhyllor helt jäkla omöjlig att hitta, verkar det som!
 
Eftersom det är lite svårt att se på den första bilden, så får ni se en närbild - jag har ramat in frimärken! I Storbritannien så gav dom för en del år sedan ut den här frimärksserien, och jag fick hjälp av en av mina konstkompisar att köpa den, och det är jag glad för, dom är verkligen små konstverk i miniatyr! På tradera säljs ibland frimärken med Alice-motiv, jag har många gånger velat köpa, men ja, ni vet ju hur det är med ekonomi och sånt... Men jag är alltså väldigt öppen för att rama in fler Alice-frimärken! Om ni kollar igen på bilden innan, det är en tavla med rosa bakgrund uppe i högra hörnet, det är också ett Alice-frimärke! Det har jag sparat från ett brev från Japan, och det är faktiskt så ovalt som det ser ut att vara! Som jag sagt förr genom åren, konst behöver inte vara dyrt eller krångligt, allt man tycker är fint kan ramas in och hängas upp - som frimärken! Och det behöver förstås inte vara Alice-frimärken, vilka fina som helst funkar bra, som när jag ramade in Harry Potter-frimärken! ^_^
 
Idag måste jag spela Alice-musik, förstås, den här spellistan innehåller både filmmusik och musik inspirerad av Alice, min favorit är White Rabbit, den är bra oavsett vem som gör den!
 
 

Kommentera här: