hej tisdag!

I natt väcktes jag av meddelanden från Matilda (det var helt ok, det var precis rätt tid att vakna för att gå ut med Alice), hon var ute på flygfältet och fotade norrsken. Hon väckte mig, för hon vet att jag är lite avundsjuk på att hon får så fina bilder, och dom gånger jag ser norrsken, så har jag aldrig med mig mobilen ut, så hon ville ge mig en heads up. Det här är en av hennes bilder - ser ni att det inte bara är grönt, utan rosa också? Jag såg inte något norrsken (eller jag såg ljusare stråk som hade kunnat vara norrsken), och mina bilder blev rätt kolsvarta... Enligt Matilda, så blir hennes foton alltid mycket färgstarkare än verkligheten, så frågan är om min mobilkamera helt enkelt är för dålig?
 
I alla fall. Igår var jag in på byn, jag hade papper att lämna, och kattmat. Jag åkte också på tippen, jag hade en del sopsortering att lämna (jag åker rätt ofta med det, jag sparar inte tills det blir stora mängder, för jag har helt enkelt inte plats för det hemma), och så ville jag ta en kik i återbruksboden. Aldrig har jag väl sett den så tom! Jag vet inte vad som hänt det senaste året eller så, förut så var det alltid rätt fullt i återbruksboden, rätt mycket var skräp, men det fanns också riktigt bra grejer, men det senaste året så har det nästan alltid varit mer eller mindre tomt. Slänger folk sina grejer? Lämnar in på Röda Korset? Är det folk som länsar boden hela tiden, eller är det personalen som går igenom grejerna oftare? Vilken orsak det än är, så är det trist - jag har som sagt hittat en hel del roliga grejer där genom åren! Jag var inte in på Röda Korset igår, det hör till sällsyntheterna, men jag hade en krona i plånboken - det hade räckt till en pocketbok, men det var längesedan dom hade pocketböcker som intresserade mig. Å andra sidan, man vet ju aldrig när det kommer ut nya på hyllan, det är ju grejen med loppisar, att man måste kolla ofta, för rätt vad det är så dyker bra saker upp! Däremot så var jag in på bibblan, jag hade en bok jag skulle kolla efter, och en bok jag skulle be dom att köpa in, och sen så hittade jag en till bok från vill-läsa-listan, så det var ett bra besök! Dom hade också fyllt på vagnen med gratisböcker från Kulturrådet, bland annat så var det flera böcker på feministiskt/kvinnohistoriskt tema, så jag kom hem med ett tillskott till samlingen - när jag nu kom hem tomhänt från tippen, och hoppade över Röda Korset, så känns det bra att ändå komma hem med ett fynd! ^_^
 
Som jag gnällde om häromdagen, så går jag omkring och saknar DIY-projekt till mitt hem, särskilt projekt som jag kan göra i soffan. Idag började jag på ett projekt som jag tänkt göra ett bra tag, det är bara en liten grej, men det involverar att måla, och det är rätt så fantastiskt ifall jag faktiskt kan få något sånt gjort! Jag har en gammal samlingsvolym med Sagan om ringen, med fantastiska illustrationer av Alan Lee, och pappersomslaget är borta sedan många år, och dessutom så har ryggen en del kattskador, så den har jag länge tänkt måla om. Ända sedan jag blev klar med mitt Isfolketprojekt, så har jag funderat över andra böcker att måla om, och kom till slut på att jag skulle måla om Härskarringen. Den har legat bra länge på mitt målarbord uppe och väntat, men jag har inte kommit till skott, men härom veckan så förstärkte jag där katterna förstört, och nu på morgonen så klistrade jag på ett första lager collage på pärmarna, och så får jag se sen vad det blir av det hela! Som med Isfolketböckerna, så kommer jag inte att måla någonting från böckerna, utan jag målar helt enkelt vad jag är på humör för. Faktum är, att jag hoppas att jag är på humör för någonting - det har knappt blivit något målat alls sedan i somras, och jag saknar det! Men - jag är glad att jag har ett projekt påbörjat, även om det inte är ett projekt som jag kan sitta i soffan med. Jag har faktiskt en fundering - jag har ett korsstygnsbroderi från momma, eftersom det är broderat på färgad aidaväv, så är bakgrunden inte ifylld (för aidaväven fungerar som bakgrund), och jag funderar på att brodera bakgrunden också. Jag har ett gult ullgarn, om det är tunt nog, så tror jag det skulle bli bra, och sedan funderar jag på att göra ett kuddfodral av broderiet - med den gula bakgrunden skulle det i så fall funka bra i soffan, tänker jag. Men det är som sagt bara en fundering, jag får se om det blir något av det!
 
Jag måste gå och försöka få ihop någon lunch - jag är inte alls på humör för att göra någon mat, men gör jag ingen mat så blir det ingen mat, och igår levde jag på typ knäckebröd, och det funkade inget bra, jag var hungrig mest hela tiden. Att upprepa det idag är alltså ingen bra idé! Jag skulle kunna koka spaghetti bara, men det är nästan lika dålig idé - det blir jag lika fort hungrig av som knäckebröd... Men samtidigt - att ställa mig och skala och hacka, och så koka och röra och hålla koll, det känns som ett alldeles för stort projekt! Särskilt som att jag misslyckats med alldeles för många måltider på sista tiden, även gamla säkra kort har inte blivit bra, även om jag lagat dom på precis samma sätt, med precis samma kryddor och smaksättare, som jag alltid brukar göra. Så jag vet inte - spaghetti är kanske lite bättre än knäckebröd i alla fall? Jag önskar att jag kunde bara ringa och beställa mat, men dels så kostar sånt pengar, dels så bor jag alltför långt bort från allt vad matleveranser heter (inte för att det är så många ställen i Ström som levererar, så vitt jag vet så är det bara Frasses, och deras mat gillar jag inte ens...). Spaghetti, alltså?
 
 

Kommentera här: