tvåla till dig!

I hur många år som helst, så har jag använt flytande tvål, eftersom fast tvål är en bakteriehärd. Nu på senare tid, så har jag hört precis tvärtom, att fast tvål är att föredra! En fast tvål som får torka mellan användningarna och inte ligger i blöt hela tiden samlar inte mer bakterier än flytande tvål, fast tvål tar upp mindre utrymme i frakt och förvaring i och med att man slipper frakta och förvara en massa vatten i onödan, med fast tvål slipper man dessutom en plastförpackning, som är väldigt svår att undvika med flytande tvål. Väldigt goda nyheter tycker jag! För kolla vad jag har skramlat ihop hemma, efter att ha kollat i garderober och byråar, skåp och kistor:
 
 
 
Tvål! Massor av tvål! Dom flesta har jag fått i olika swappar från olika delar av världen, dom äldsta är från 2006 (!!!), dom flesta är handgjorda från småföretag, alla luktar jättegott! Jag har kvar dom av två anledningar - som sagt, dom luktar gott, och jag har inte haft hjärta att använda upp dom. Ja, och så trodde jag ju att fasta tvålar är bakteriehärdar. Nu ska dom få komma till användning! Jag har flytande tvål både på handfatet på toaletten och på diskbänken, dom ska jag förstås använda upp, sedan ska jag lyxa till det med handgjorda tvålar framöver!
 
Förresten, jag har ju ingen tvålkopp, och jag funderar på om det inte borde gå att fixa en sån utan några större svårigheter. Jag tänkte ta kvistar tex, och limma/binda ihop dom till ett gallerverk, så att tvålen inte blir liggande i vatten. Som jag sade nyss, det är det som är bakteriehärden - att låta tvålen ligga och vara blöt.
 

Kommentera här: