ett loppis på mitt dass

Idag är jag lite mallig över mig själv, och det tycker jag att jag har rätt att vara! Klockan halv två, så hade jag redan hunnit koka granskottssirap, göra cerat och bygga klart på dasset/loppisen, men det är inte det jag är mallig över (även om det känns bra att få saker gjorda, det känns alltid bra!). Jag vågade mig på att använda min sticksåg! Jag har haft den i många år, närmare tjugo år säkert, och jag har använt den en gång förut, och då gick det sådär. Istället har jag plockat fram fogsvansen och sågat för hand, det extra jobbet har känts värt det. Men idag skulle jag såga till ett par spånskivor, dom var perfekt storlek att göra hyllplan av, och det var lite väl att såga för hand, till och med för mig. Sticksågen åkte fram - och det gick hur bra som helst! Därför är jag mallig över mig själv idag!
 
Kika närmare på dagens åstadkommanden ska vi förstås göra, utedasset först, och så får sirapen och ceratet ett eget inlägg.
 
 
Så ser det ut när man kommer från mitt hus, man går över bron och svänger höger, till dasset. Gräset ska klippas mera (bensinen tog slut mitt i klippningen, planen är att köpa en dunk imorgon), och jag ska göra en skylt att sätta på väggen.
 
 
När jag kallar det "Sveriges minsta loppis" så överdriver jag inte! This is it, större än såhär är det inte! Dasset är inte ens en meter brett, men jag har fått till hyfsat med hyllor ändå tycker jag. Det här ska bli hönshus en dag, har jag tänkt, det borde funka till en liten flock höns tycker jag. Då måste det antingen isoleras, eller dras in el för en värmelampa (eller både och), vintrarna kan bli kalla här. Och så måste jag bygga en rejäl hönsgård förstås, när jag är hemma ska dom få gå fritt, men med tanke på räv och sånt så törs jag inte det om jag ska ut. Men hönshus och hönsgård ligger i framtiden - nu blir det loppis av mitt utedass!
 
 
Den vita trähyllan satt där redan, den får sitta kvar förstås. Däremot har jag skruvat fast den bättre, den hängde bara på ett par spikar innan. Självklart så kollade jag inte vattenpasset innan jag skruvade, så hyllan är sned. Å andra sidan - den har nog hängt snett i många år, den överlever ett tag till.
 
 
Apropå snett - hyllorna ser supersneda ut, och det är väldigt störigt. Grejen är den, att hyllorna är raka enligt vattenpasset, vilket betyder att det är resten av dasset som är snett och vint... Dasset har inte använts på jag vet inte hur länge, öppnar man luckan så är det tomt, så det är inte frågan om att gå på loppis och behöva hålla för näsan!
 
 
Trådhyllan satte jag upp nu, den kommer från återvinningscentralen i Östersund (om jag minns rätt), från deras återbruksbod. Ett gratisfynd, alltså! Jag hade den på köksbänken ett tag, innan jag målade om köket i höstas, den passar perfekt till teburkar. Nu skulle jag vilja ha pocketböcker i den, men jag har för mig att dom är lite för stora...
 
Bilderna på väggen och gardinen i fönstret får vara kvar, jag tycker att det är lite roligt att låta så mycket av dasset som möjligt leva kvar. Är det ett dass, så är det!
 
Nu är det bara kvar att fylla alla hyllor med loppisprylar, att måla och sätta upp skylten och att sätta upp en skylt vid 45:an och en vid uppfarten, och att annonsera på facebook och överallt annars förstås. Jag vill ju få hit lite kunder också! Just nu tänker jag ta lite paus, ryggen är lite ledsen, men sen blir det till att bära prylar, ställa upp prylar, och prissätta dom prylar som inte prissatts än. I eftermiddag förhoppningsvis, annars i morgon förmiddag. Sigrun kommer hit och firar midsommar, då gäller det att ha fått bort alla saker från köksbordet så att vi får plats att äta!
 

Kommentera här: