ett litet hus i form av en buss

Jag har länge fascinerats av små hus, överhuvudtaget gillar jag saker i miniformat, så varför inte hus? Jag gillar dockskåp, trädhus, friggebodar osv, men mest gillar jag nog små hus på hjul. Trots det lilla formatet (eller på grund av det), så har verkligen kreativiteten och personligheten fritt spelrum, att vara tvungen att hitta på egna lösningar kan verkligen åstadkomma något helt fantastiskt! Det gäller i och för sig oberoende av vilka begränsningar man har, för mig har begränsningen alltid varit pengar, och bristen på pengar har plockat fram kreativitet, personlighet, idéer utanför ramarna... Att skapa ett hem utan att begränsas av pengar, yta osv blir gärna lite tråkigt. Tycker jag i alla fall!
 
Jag har en liten spellista på youtube med tiny houses, och det går absolut att se ett mönster - det är bohemiskt, återvunnet, off-grid - absolut inte minimalistiskt och spartanskt (det finns absolut minimalistiska små hus, jag är helt enkelt inte speciellt intresserad av dom). Den här ombyggda bussen är perfektionen personifierad om man gillar just det - bohemiskt och återvunnet och personligt och kreativt, och jag älskar det! Jag har tänkt i småhusbanorna i många år (jag bodde i en husvagn en sommar, det fungerade det med!), men tanken har fallerat på min boksamling. Jag kan absolut minska ner på mina ägodelar (jag gör det lite då och då, just nu rensar jag ut en massa grejer som bara stått alldeles för länge), men just böckerna har jag svårt att tänka mig att leva utan. Även om jag skulle lyckas göra mig av med hälften, så har jag ändå kvar väldigt många böcker, och så mycket väggyta brukar det inte finnas i små hus. Den här bussen överraskar faktiskt i det hänseendet, dom har rätt mycket böcker på sin lilla yta!
 
När man ser förkiksbilden till videon, så ser det fruktansvärt rörigt ut, och ja - det är mycket prylar och grejer, men när man får kika närmare på bussen och på alla saker, så är det inte speciellt rörigt alls, var sak har sin plats. Småpryttlar och sånt samlas ihop till stilleben, och blir till konstverk istället för att bli till ett enda gytter. Och som sagt - bussen är fylld med smarta lösningar, som dessutom är fina att titta på - som deras skafferi. Jag har aldrig sett något liknande förr, och är förälskad! Platssmart, och jättefint!
 
 
Och väldigt svårt att se på en mobilbild, tagen på dataskärmen. Kolla videon istället, så får ni se ordentligt, och så får ni se den smarta lösningen som jag föll handlöst för!
 
 

Kommentera här: