så pepp på hemmafix!

Nu när det börjar vara lite glesare bland sakerna här hemma, och när jag fått ihop pengar till snickerifärg, så kliar det i fingrarna efter att sätta igång och måla och tapetsera här igen! Nästa gång jag är inne på byn, så hoppas jag komma därifrån med en färghink - jag tänker inte sätta igång och måla förrän det blir svalare, men den dagen så vill jag gärna ha färgen hemma redan. Utan bil, så gäller det att ha framförhållning! Överhuvudtaget så längtar jag tills det blir svalare, av alla "vanliga" anledningar, plus att det är lättare att orka plocka och stöka och rensa ut när det inte är så förbenat varmt.
 
Jag har ett stort linneskåp i målar-/gästrummet, det har främst innehållit målar- och pysselsaker, nu håller jag på att rensa ut sånt som aldrig används. Ett mål, är att bara ha så mycket målargrejer att dom ryms i min Ikea-rullvagn, plus lite på skrivbordet, jag får se hur det går med det målet... Sekretären i övre hallen håller jag på att tömma, den ska läggas upp till försäljning, så jag behöver hitta nya hem åt det som nu finns i den (vilket är mest sygrejer, så mycket som möjligt ska jag försöka klämma in i tyg-/garnskåpet i vardagsrummet).
 
Att börja fixa på ett ställe tenderar att eskalera, och rätt vad det är så är hela huset upp-och-ner-vänt! Det är bara positivt dock, åtminstone när jag fått ordning på allt igen! Nu har jag en extra morot och tidspress - skulle jag bli antagen till Vem bor här? så vill jag att huset ska vara så fint som jag kan få det, därav mitt mål att måla och tapetsera  klart i sommar. Därav också min utrensning (fast den är för min skull också, det är skönt att göra mig av med saker, och skönt att få in lite pengar!), jag har så jäkla mycket saker! Ett annat mål är förresten att göra mera plats i klädkammaren, så att jag får plats med fem lådor med julsaker där, dom har stått framme sedan i januari, för jag har inte plats med dom nånstans... Fem lådor och en resväska, fast resväskan kan faktiskt ligga kvar under linneskåpet, den är inte ivägen där.
 
Å, när jag letar bland gamla bloggbilder för att hitta just den bilden jag söker (på min sekretär tex), så hittar jag förstås en massa andra bilder. På min gamla lägenhet tex, den saknar jag faktiskt ibland, trots att jag trivs så himla bra här i huset och inte har några planer på att flytta härifrån. Jag hittade också gamla bilder på just huset, hur det såg ut när jag såg det för första gången. Det har förändrats en hel del sedan dess!
 
 
Jag har inte tittat på inredning på youtube på ett tag, men började titta ikapp lite igår. Hem som det ovan hjälper också till att göra mig inspirerad och att vilja få klart här hemma! Att det finns folk som bor såhär fint på riktigt! Å andra sidan - det är inte helt sällsynt att folk kommer in hos mig, kikar runt, och säger "å vad fint!", och det gör mig väldigt glad! Inredning för mig är mer än valet av möbler och färg, det speglar verkligen min personlighet, och när folk gillar mitt hem så känns det som att dom gillar mig också. Vilket måhända inte är fallet, men det känns så i alla fall! Det är väl också en del av varför inredning är viktigt för mig, för det hänger så nära ihop med vem man själv är, vem jag själv är.
 
 

Kommentera här: