rädisor och lårskav

Jag har ju ont om pengar, och jag rensar ut saker hemma, så jag är försiktig med hur jag spenderar (kors i taket!), idag beställde jag dock en sak (eller två, om man ska vara petnoga) som strikt taget inte är livsnödvändigt. Däremot hoppas jag på att det i slutändan ska vara livsförbättrande, och det är inte helt fel det heller. Jag beställde två flaskor eterisk olja, en grönmynta och en litsea cubeba, den senare beskrevs som en söt citrusdoft, för jag ska prova på ett DIY-recept:
 
 
Anti-chafing cream, eller salva mot skavsår mellan låren på ren svenska. I år har jag knappt använt kjol och klänning, bara trekvartsbyxor av olika slag, en anledning är det förbenade lårskavet. Ni som också har det problemet, ni vet! För ett par år sedan så köpte jag kräm på etsy, och den var fantastiskt bra, jag gick barbent för första gången sedan jag var liten. Tyvärr var den också fantastiskt dyr, så jag har inte köpt den igen. Idag kom jag på att det går kanske att göra själv, och det här receptet låter lovande. Jag trodde att det bara var eterisk olja som saknades, men nu ser jag att dom använder majsena, jag har bara potatismjöl hemma, så jag får köpa det också. Vilket fall som helst, så är det väldigt billigt, för mandeloljan är inte heller dyr, sådär en femtiolapp kostade min flaska på apoteket, och den flaskan räcker till rätt mycket. Den eteriska oljan räcker också länge, absolut till mer än en burk lårskavssalva. Senare i veckan hoppas jag på att kunna meddela om den funkar!
 
 
Redan nu så kan jag meddela att små rädisor har börjat formats i min köksträdgård! Det här är bara dom jag har gallrat bort, jag sparar ett gäng att växa till sig också, nästa vecka borde dom vara klara att skörda. Den här gallringsskörden äter jag förstås också upp, blad och allt! Idag gjorde jag en jättegod potatissallad (inte så fin dock, så den fick inte vara med på bild) med potatis, sötpotatis, purjolök, rädisor och rädisblast och kokt ägg, och så en vinägrett på rapsolja, vit balsamvinäger, stark senap, citronpeppar, salt och persillade. Jättegod, som sagt! Däremot så var den inte så mättande, även i min lilla magsäck så krävdes det ganska mycket potatissallad innan jag skulle vara någorlunda mätt. Någonting till hade definitivt inte skadat! Jag som går omkring och längtar efter varmrökt fisk, jag skulle kunna tänka mig något sånt till. Eller vilken proteinkälla man nu tycker om - jag har inte testat Anammas formbara färs, men biffar eller något vore säkert gott, eller rökt tofu i salladen, eller nånting grillat om man är på humör för det. God potatissallad alltså, men inte så mättande.
 

Kommentera här: