önskeshoppinglista

En önskelista är en sak, på en önskelista finns inga gränser, där kan man skriva allt från nya strumpor till en vintage Bubbla. Det är klart att det är trevligt om önskningarna är uppnåeliga, men ibland kan det vara trevligt bara att sväva iväg och drömma stort också.
 
En shoppinglista är en annan sak. Just nu ligger en shoppinglista på köksbordet - mjöl, mjölk, kattmat osv, shoppinglistan är oumbärlig för glömska. Som mig, jag lyckas inte sällan glömma att köpa saker, fast dom står på shoppinglistan, och fast jag har shoppinglistan med mig, och dessutom håller den i näven när jag går genom affären. En shoppinglista är handfast och reell, den hjälper till att hålla reda på sånt som ska inhandlas, stort och smått.
 
Önskeshoppinglistan är nånstans mitt emellan. Den innehåller sånt som ska köpas, nån dag, men som just nu är ungefär lika ouppnåeliga som allt det som står på önskelistan. Planen är alltså att kryssa av listan, men det kan dröja - en del kan dröja länge, en del kan köpas rätt snart. En del är nödvändigheter, en del är villhöver mer än behöver, men allting är sånt som skulle göra mitt liv lite bättre, allt på sitt sätt.
 
På önskeshoppinglistan står bland annat:
 
En ny vattenkokare. Inte för att den jag har inte fungerar, utan för att jag vill ha en som jag kan ställa in temperaturen på. Jag har massor av grönt te som inte dricks upp, för att det aldrig blir av - 100 grader C är för varmt, och låter jag det stå och svalna, så glömmer jag oftast bort det och vattnet blir kallt. Men en temperaturreglerad vattenkokare, så kan man ställa in den önskade temperaturen, och vattnet blir perfekt varmt på en gång. Perfekt! Smeg och Kitchen Aid har jättesnygga, men dom är förstås dyra. Mer realistiskt önskar jag en som jag faktiskt har möjlighet att köpa dom närmaste månaderna.
 
Kenzo Jungle L'Elephant är min absoluta favoritdoft, och när jag började kika runt på parfymer i miniatyr, så dröjde det inte länge innan jag kom på att den står högst uppe på önskelistan med miniparfymer. Andra är Thierry Muglers Angel, Lagerfeldts Sun, Moon, Stars, Anna Suis alla dofter (för sina fina flaskors skull) - många äldre dofter, såna som jag hade på den tiden jag samlade på miniparfymflaskor. Men som sagt, får jag bara välja en enda, så är det Kenzo Jungle - det har varit "min" doft i 20 år eller så, så det känns ganska självklart. Det finns ingen annan doft som är så mycket jag! "Parfymen upplevs som en blandning av citrus och färska örter i toppnoterna, varm kryddig nejlika med mango som ger denna doft verklig karaktär. Doften kommer sedan att landa i en bas av lakrits, patcholi och vanilj, som lämnar en jämn och lugnande känsla." En väldigt speciell doft, definitivt inte för alla! Däremot har jag fått många komplimanger när jag använder den, det är trevligt!
 
Dyrast, tråkigast och nödvändigast på listan är bilen - det är lite av varje som måste fixas, och det måste fixas snart. Jag har plockat fram lite grejer som jag ska försöka sälja bort, så att jag kan laga det mest akuta. Jag är rätt händig, jag kan fixa mycket själv, men bilen kunde lika gärna vara ett rymdskepp - jag har absolut noll koll. Synd, hade varit bra om jag bara behövt  köpa reservdelar, och sedan kunnat laga själv!
 
Jag skulle behöva fylla på mitt teförråd, jag har mycket grönt te, jag har nästan slut på svart te. Länge har jag druckit mest påsteer av alla de slag, men nu börjar jag längta efter lösviktste. Det finns så många fler smaker att välja på! Till favoriterna hör chokladmint, rabarbergrädd, Farbror August, och så något som jag längtat efter i många år, men inte sett sedan jag läste i Uppsala för 20 år sedan - honungste. Syrran hade ett Honey Earl Grey från Arvid Nordqvist, men det verkar inte finnas längre. Synd, för det var också gott! Men honungsteet jag hittade i Uppsala, Nalle Puh, det smakade verkligen honung, supergott med mjölk, och jag saknar det som sagt. Är det någon som vet var jag kan få tag på det, eller liknande, hojta! I motsats till bilreparationerna, så är som tur är ett hekto te inte speciellt dyrt, och när jag får pengar på måndag så ska jag investera i ett hekto eller två. Jag ser fram emot det!
 

Kommentera här: