loppislördag på en måndag - gratis är gott!

Igår packades Marias bil full med ungar, mödrar, systrar och hundar (dvs Maria, hennes ungar Colin och Mio, Sigrun, jag och Alice), och for till Östersund på 8-årskalas. 1) Å så skönt att inte behöva köra! 2) Å sån trevlig dag vi hade! Susannes Vincent fyllde 8 år tidigare veckan, och hela hans familj var bjuden på kalas igår mostrar och faster, mormor och farmor, kusiner, alla som fanns i närheten. En massa taco åts, en mumsig glasstårta tillverkades av Maria, och med hjälp av Mio så åt jag några kakor också - dvs han knyckte mitt chokladsnitt plus sitt eget, sedan var han snäll och lät mig smaka. Tur att jag inte är rädd för baciller! Å andra sidan, vi har nog rätt lika baciller just nu, både jag och han är förkylda... Host, host! Det märks förresten att jag och Alice inte är vana att vara bland folk, hon slocknade i bilen på väg hem och sov sedan resten av kvällen, och jag slocknade i soffan, tills Alice väckte mig och var kissnödig. Sedan kröp vi i säng, vi gjorde tidig kväll, redan vid 8. Jätteskönt!
 
Vad har ett barnkalas att göra med en loppislördag, kan man fråga sig. Jo, jag kom ju hem med ett par påsar fulla med grejer! Dels sånt som Suss hade rensat ut, dels en försenad julklapp, och dels ett facebookfynd som Suss hjälpt mig att hämta i Östersund. Allting alldeles gratis, det passade min plånbok alldeles utmärkt!
 
Ett par jättetjusiga gardiner, dom var för korta för Suss, och då tänkte hon på mig. Mina julgardiner är också för korta, men dom här kommer att funka jättebra att förlänga dom med - varje längd kommer att delas på tvären, och sedan sys på nertill på julgardinerna. Tre olika mönstrade tyger, men eftersom färgskalan är samma, så blir det bra!
 
Strumporna var ett felköp av Suss, dom var tunnare än vad hon tänkt sig. Parfymen stod oanvänd hemma hos henne, eftersom jag gillar den så fick jag överta den istället.
 
Dom urtjusiga örhängena var min försenade julklapp, jag hade trånat efter dom på H&M förut, och det kom Suss ihåg! Dom är väldigt tunga, dom passar inte direkt in i mitt väldigt otjusiga liv, men jag älskar dom - så over the top och så fantastiska!
 
 
Muggarna hittade jag gratis i en köp- och säljgrupp på facebook, ett jättebra fynd, särskilt som att jag gärna hade gett mig ut på loppisrunda för att kika på muggar (och tekannor och miniatyrer), och särskilt som att jag snöat in lite på Disneymuggar. Två flugor i en smäll, alltså! Dessutom - muggarna är helt felfria, förutom skedmärken inuti, storleken är bra, i och med att dom är högre och smalare så håller dom värmen bra, och vem gillar inte Nalle Puh? Många flugor på smällen!
 
Nasse har förresten alltid varit min favorit, men på äldre dar så känner jag mig mer dragen till I-or, jag känner igen mig i han och hans kroniska depression. Jag ser inte lika svart på livet som I-or, men är alldeles för ofta lika låg som han. Jag började dagen med te i I-or-muggen, funkade alldeles utmärkt!
 
Jag fick också med mig en kasse med kläder, tröjor, både tunna och tjocka. Suss gillar som tur är stora tröjor, så på mig sitter dom oftast rätt lagom. Faktum är, att hennes avlagda tröjor ofta blir till mina favoritplagg - jag har på känn att den jag nu har på mig kommer att höra till det gänget!
 
Suss - tack för en fantastiskt trevlig dag, och tack för alla fina saker! Och jag kom på, när jag kom hem, att jag glömde curryketchupen ändå... Typiskt!
 

Kommentera här: