fredagsfavoriter - i miniatyr, av garn, i koppen, och what not

Jag har hittat en massa fint och bra på nätet den senaste veckan. Eller vi säger väl dom senaste två veckorna, eftersom det inte blev några fredagsfavoriter förra veckan. Jag ska försöka hejda mig litegrann, så att det inte blir ett alldeles för långt inlägg!
 
The Geeky Hooker gör helt fantastiska amigurumis - virkade figurer. Hennes superhjältar är to die for, det kliar i fingrarna efter att virka en Wonder Woman!
 
Peteena från 60-talet - som Barbiedockor, fast pudlar! Jag visste inte ens att det existerade förrän härom dagen, nu villhöver jag minst en, och en massa groovy outfits dessutom! Modepudlar, hur perfekt är inte det?
 
Allting pudelrelaterat är förresten rätt fantastiskt, ju mer vintage och kitsch desto bättre! Den här hatten/diademet/tiaran till exempel - hade jag en sån, så skulle jag hitta alla möjliga anledningar till att använda pudeltiara varenda dag!
 
Insidan på ett Mumintroll ♥♥♥!
 
 
NovelTea Tins - teburkar i plåt, i form av böcker, med tillhörande te. Superfina, och vilken fantastiskt bra idé!
 
 
Pyttesmå stickade koftor! Dom får det också att klia i händerna, jag vill sticka såna bara för att dom är så söta! Jag har faktiskt aldrig hoppat på Blythe-tåget (något av ett kors i taket, med tanke på hur många tåg jag har hoppat på genom åren!), mest beroende på att dom är rätt dyra. Men alla fina kläder som folk gör, och alla fina makeovers som folk gör på dockorna (målar om ansiktet, byter ögon, byter hår osv) har definitivt fångat mitt intresse mer än en gång! Jag älskar ju smått och gulligt, jag älskar att tillverka saker själv, och att upcycla sånt som redan finns. Perfekta kompromissen vore en Peteena-docka, som jag kan göra söta små kläder till!
 
Suckulenter är inget nytt för mig, det är min favoritblomma, och det som jag har allra mest av i fönstren - dom passar min ganska hårdhänta hantering av blommor perfekt! Suckulenter kombinerat med miniatyrer är fantastiskt gulligt, förstås - att köpa suckulenter och kaktusar i miniformat (om inte såhär mini) har man kunnat göra i många herrans år. Att det är gamla nyheter gör inte att det är mindre bra, tvärtom - minisuckulenter/-kaktusar har blivit lite bortglömda, dom flesta vill ha stora växter som växer fort. Med tanke på hur trångbodda många är, så borde miniplantorna definitivt komma ut ur glömskan! Och när det blir såhär smått och såhär gulligt, är det någon som kan säga emot mig? ^_^
 
 
Mera minismå suckulenter - jag gillar suckulentarrangemang jättemycket, och har ett tag varit sugen på att försöka åstadkomma ett själv. I pytteformat blir det förstås extra gulligt (även om just dom i den här videon inte är dom finaste jag sett), och ett gäng såna planerar jag faktiskt att göra i vår! Jag tänkte ju ha en liten loppis i mitt gamla utedass, så jag kom på att små suckulentarrangemang i fina gamla krukor, koppar osv borde definitivt vara säljbara! Jag har plantor som jag kan ta sticklingar ifrån, och av ett par tre köpta plantor så kan det bli många små plantor. Planen är att sätta igång med projektet hyfsat snart, så att suckulenterna hinner etablera sig ordentligt, jag vill inte riskera att sälja något som sedan bara dör på en gång. 
 
Jag avslutar med ett te som fångade mitt intresse på instagram - Chocolate Earl Grey! Earl Grey är mångas favoritte, det är inte min favorit, men det har absolut sitt existensberättigande. Det är också väldigt tacksamt att leka med, att ha som grund och sedan lägga till flera smaker - Earl Grey Cream (dvs med gräddsmak) är faktiskt en av mina favoriter (älskar alla teer med gräddsmak!), likaså gillar jag Liptons Persian Earl Grey (som inte verkar finnas kvar längre, jag har inte sett den på tehyllan på jättelänge) och Arvid Nordquists Earl Grey Honey (som inte heller verkar finnas längre). Smokey Earl Grey låter jättespännande, och Chocolate Earl Grey kan vara hur bra som helst! Eller hur dåligt som helst - jag gillar inte choklad och apelsin tillsammans, och det som ger Earl Grey sin smak är bergamott, som är en citrusfrukt. Vilket som, så vill jag ändå gärna prova!
 

Kommentarer:

1 Helena:

Jag gillar verkligen amigurumis och har kikat in på Etsy ibland, men de är dyra att köpa. Om du kan göra sådana, kan man då lämna en beställning och få den till kompispris? :)

Svar: vad har du tänkt dig? det är ingen omöjlighet, beroende på vad du är ute efter ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: