harry potter-drömfångare

Det första ornamentpaketet har nått sin mottagare och har dessutom öppnats - fritt fram för att visa det här, alltså! Mottagaren hade några önsketeman, jag tyckte att Harry Potter lät roligast, och jag hade redan från början en tanke om en slags drömfångare. Eller ja, drömfångare är det ju inte, mer en slags mobil eller något sånt, men en större grej med grejer hängande nertill är krångligare att säga än drömfångare!
 
Jag gjorde också en Weasleytröja (eller, tröjan hade jag gjort redan förra året, jag lade till initialen nu), både Audrey och hennes hund börjar på A, så dom får turas om att hävda ägarskap!
 
Ornamentet är rejält stort, själva dödsreliksmärket är åtminstone lika stor som min handflata (jag har i och för sig små händer...), och jag har hängt på allt Harry Potter-relaterat jag kunde komma på - en del hittade jag i gömmorna, en del gjorde jag själv. Fokus ligger på Gryffindor, eftersom mottagaren känner sig mest hemma där.
 
Symbolen för dödsrelikerna gjorde jag av rönnkvistar som jag formade med ståltråd, och sen täckte jag ståltråden med bomullsgarn. Sen knöt jag fast mera bomullsgarn nertill, så jag hade något att fästa grejer i.
 
En bärnstensfärgad sten påminde mig om de vises sten. Pärlor och urklippta hussköldar representerar dom olika husen. Dödsrelikerna i miniatyr hade jag hemma. Glasögonen snurrade jag till av ståltråd, målade med svart akrylfärg, och gjorde sedan glas av tunn plast. På samma Gryffindor-färgade garn sitter en blixtberlock och en slipsberlock i Gryffindorfärger.
 
En gripfjäder från Buckbeak (som jag glömt vad han heter på svenska...), med pärlor i lämpliga gripnyanser. En liten flaska Felix Felicis (eller Liquid Luck - lyckodrycken) och en kvast. En stickad Gryffindor-halsduk. En liten Hedwig.
 
 
Hon är gjord av papperslera och håller i en ihoprullar Daily Prophet.
 
Väldigt kul projekt, väldigt roligt att komma på saker att hänga på alla garnstumpar! Det svåra var faktiskt att begränsa mig - redan nu så är det ganska plottrigt, av någon anledning blir det gärna det när jag gör saker. Less is more är inte direkt mitt ledord... Vänta bara tills ni får se Alice i Underlandet-ornamenten!
 

Kommentera här: