igår liftade vi till östersund (och hem igen förstås)

Jag och Alice var in till Östersund igår, vi bjöd med oss med Karin och Matilda (med tanke på hur svårt jag har för sånt, så säger det mycket om hur bekväm jag känner mig med dom!) som hade ärende in. Jag hade också ärende - jag hade ett par saker att köpa på Rusta. Jag skulle egentligen ta blodprov i Ström på morgonen, men avbokade det och gick på lab på Östersunds sjukhus istället, det funkade också (mina litiumnivåer är äntligen bra!), och så lyckades jag komma ihåg att gå på apoteket också, det glömmer jag gärna i Ström. Det blev en trevlig dag, mest ärenden av olika slag, men prat och umgänge hanns också med, och så fick jag äta på Max - är jag inne med systrar så blir det aldrig hamburgare, dom röstar alltid ner mig. För mig som inte äter vuxenportioner, så är hamburgerställen bra, för då kan jag köpa ett barnmeal istället, väldigt bra!
 
Jag var in en snabbis på Strandloppan (visst heter den så, den överfyllda loppisen nedanför Indiska?), det jag främst var ute efter var lerkrukor - vanliga lerkrukor med patina av användning. Det fanns 4-6 knökfulla lagerhyllor med blomkrukor av alla de slag. Gissa hur många lerkrukor (omålade och odekorerade) som jag hittade? En. En enda lerkruka av flera hundra krukor, Eftersom den bara kostade en femma, så slog jag till. Jag köpte också tre ramar, såna svarta ovala ramar som det brukar sitta gamla foton i, dom kostade 10 kr/styck, så det var också väldigt överkomligt. (På vägen hem så sprang jag snabbt in på Röda Korset i Hammerdal också, och hittade en lerkruka till, en lägre, vidare variant, och så hittade jag ett par salt- och pepparkvarnar som jag inte kunde stå emot - ni får se dom på lördag!)
 
Och så var jag förstås in på Rusta, det var ju det som var mitt ärende. Jag glömde shoppinglistan, men kom ändå hem med nästan allt jag skulle ha. Det viktigaste var en tapetrulle (det får ni också se sen), när jag kom hem så såg jag att det ska vara non-wovenlim, och det har jag förstås inte, och när jag frågade på facebook så kan man visst inte använda vanligt tapetklister... Typiskt... Måste försöka hitta en skvätt non-woven- eller vävlim, jag vill ha upp tapeten och se om det blir så bra som jag tänkt mig! En flaska sprejfärg köpte jag också (Rusta hade bara vit och svart, det var dåligt tycker jag!), blombrädorna i köket har springor i, så det är mycket lättare att sprejmåla springorna än att pilla med pensel. Jag hittade ramar på rea, och köpte några billiga - nu har jag äntligen ramat in den sista målningen som Audrey gjorde när hon var här i november förra året (att det redan är så längesen!), och i morse flyttade jag runt på lite tavlor så att jag kunde hänga upp den. Det fanns förresten en massa fint och billigt på rea på Rusta, men jag lät förnuftet överrösta habegäret - jag har inte sålt en massa saker för att sedan köpa på mig nytt! Men om ni som jag gillar ljusstakar i form av djur och palmer och sånt, så är det billigt på Rusta nu!
 
Att döma av mängden text, och av att jag började morgonen med att diska (jag köpte en flaskborste, så att jag äntligen kunde diska mina havremjölksflaskor!), hänga tavlor och att sandpappra bort sprejfärg på fönsterbrädan, så tolkar jag det som att dippen är på väg att vända. Hurra! Jag har längtat så - att ha absolut ingen ork, samtidigt som man vill göra en miljon saker, det är så himla jobbigt!
 
 
Det är förresten den här tapeten jag köpte på Rusta. Nån som är direkt förvånad? Jag ska inte ha den på någon stor yta nu, men kan absolut tänka mig att tapetsera hela köket med den den dagen det är dags för renovering! Murrig och tjusig och over the top - bättre än så blir det inte!
 

Kommentera här: