halsutsmyckningar

Det står en kastrull med grönsaks- och böngryta på spisen, och jag klämmer in ett andra inlägg för dagen, vart ska jag rita korset i taket? Men jag ville helt enkelt visa det jag har färdigt/halvfärdigt hittills, så att det är gjort, så kan jag fundera på annat jag vill dela med mig av sen. Dagens tema är utsmyckat, kan en väl säga - pricken över i.
 
Min krage har ni redan sett litegrann av, jag började med att täcka ytan med pärlemorknappar, sedan har jag fyllt i mellanrummen med fuskpärlor i olika storlekar (jag upptäckte när jag tog den här bilden att jag visst har missat lite...). Planen var att klä baksidan med svart fuskskinn, men jag hade alldeles för lite av det, så tills jag kommer på en lösning på det problemet så får kragen ligga. Förresten. Jag tyckte väldigt bra om hur det såg ut med bara knappar, så jag funderade ett tag på om jag skulle låta det få vara så. Fast jag gillar också hur det ser ut med pärlorna, det fick ett helt annat intryck. Så jag funderar faktiskt på att göra en till krage, med bara knappar. Jag vet inte om jag har nog med pärlemorknappar för ännu en krage, men nån slags knappar kan jag absolut skramla ihop - problemet är mer att välja vilka, knappsamlingen är ganska rejält tilltagen. Ändå så saknar jag märkligt nog knappar när jag behöver...
 
Förresten, apropå knappar - när farfar dog, så fick jag farmors gamla syskrin (hon dog 1977, så det kändes väldigt speciellt!), i det finns förstås en knappask. Jag hittade inga pärlemorknappar i den, däremot uniformsknappar i guld, som jag är rätt säker på att dom har suttit på farfars stinsjacka. Snacka om fantastiskt fynd!
 
I motsats till kragen och min stickade tröja, som båda två tar lång tid att göra, och kräver massor av jobb, så gjorde jag ett supersnabbt halsband medan tevattnet kokade igår morse. En öglestav, gamla glaspärlor från Carina (tack igen, jag älskar dom, så himla fina!), en bit kedja, och ett halsbandslås. Klart! Jag gillar hur kraftig kedjan är mot dom nättare pärlorna, motsatser blir ofta bra, om man matchar för mycket så blir det gärna tråkigt. Jag funderar på att göra fler halsband av den här sorten, jag har fler öglestavar, jag har mer kedjor, och jag har ett gäng pärlor av olika sorter. Jag kan tänka mig några varianter till till mig själv och till min handgjorda garderob, men dom känns också som något som skulle kunna gå att sälja. Vad tror ni? En femtiolapp plus porto, för ett unikt handgjort halsband, kan det vara något?
 

Kommentera här: