årets tredje överraskningspaket

Just nu känns det som världen största projekt, att skriva ett blogginlägg... Jag stickar på på tröjan, jag har spenderat sådär en veckas heltidsjobb på att sy en krage, det är inte så att jag är arbetsskygg, men just att blogga känns så jobbigt... Lite synd, för jag har idéer till inlägg, jag har några inlägg som i princip skriver sig själva, och ändå sitter jag här, sätter igång ännu ett gammalt avsnitt av Project Runway eller ännu ett stickpoddavsnitt, och stickar/syr ännu en stund till. Idag tar jag mig i örat, och skriver medan teet svalnar - det hemliga paket jag skickat nådde sin avsändare redan i början av förra veckan, och igår fick jag mitt eget hemliga paket också. En sak i taget - idag tittar vi på vad jag pysslade ihop!
 
 
I paketen fick det plats lite allt möjligt... Lite sånt jag gjort själv, lite konstmaterial, lite presenter...
 
Mottagaren samlar bland annat på träskostorkar som tema, och i hennes tidigare paket har hon fått jättefina träskostorkar, och jag ville gärna fortsätta den trenden. Jag är inte speciellt bra på att måla fåglar och djur, inte någorlunda likt i alla fall, så jag kom på tanken att göra en fågel i korsstygn. Först började jag kika på att omvandla ett foto till ett korsstygnsmönster, men jag hade ingen chans att hinna göra klart något såpass ambitiöst. Jag skickade med mönstret, ifall mottagaren (eller nån hon känner) syr korsstygn, det kan bli hur bra som helst! Trycket kikar vi närmare på här:
 
 
 
Ett av hennes önsketeman var tjusiga historiska kläder, och jag kom att tänka på dom här trycken jag har - vi hade ett gäng såna på väggen hemma när jag växte upp, och jag har en hög egna såna också. Jag använde dom som grund, och målade fyra ATCs med damer i tjusiga klänningar från 1864. Jag kände mig lite vågad, så jag använde akvarell och vattenlösliga kritor - det är inte mitt vanliga medium, jag brukar avskräckas av att dom undre lagren löses upp när man målar på fler lager. Den här gången gick det ovanligt bra, så jag tror faktiskt att jag fortsätter att träna på akvareller!
 
  
 
Jag höll på att glömma bilden på träskostorken, hela broderiet är 10x15 cm, som ett vykort. Helst ville jag ha den mindre, som ett ATC-kort (som är ca 6,5x9 cm), men jag hade inte så finrutig aidaväv, och jag tror att jag har slut på linneväv (eller om jag bara inte hittar den). För att snygga till baksidan, så vek jag först in aidaväven runt en kartong, och limmade fast kanterna. Sedan tog jag ett fint tyg, och sydde fast det, och det gjorde stor skillnad! Man ska inte glömma bort baksidan när man skapar, det känns extra bra när den också är fin att titta på!
 
 
Att bo ute i glesbygd, och att ha begränsade resurser, gör att det blir en utmaning att hitta konstnärsmaterial. Jag var in på Dollar Store, och hittade där gelpennor och penslar, jag hoppas att dom är bättre än priset antyder! Jag har likadana penslar, fast köpta på Panduro, och dom är några av mina favoriter, så jag hoppas att dom här är lika bra! Jag hittade några tomma ATC-kort i min egen stash, mottagaren målar främst med markers (det gör inte jag), och jag hade några kort som jag tror är mer lämpade för markers än för mixed media.
 
Hon önskade också stickers och pins av det socialt medvetna slaget, så jag skickade en pin med en höna och "I'm not a nugget" och ett feministiskt klistermärke från caritaritar. Hon är en favoritkonstnär, så jag sprider gärna hennes verk över världen! Något gott måste förstås också få plats i paketet, mottagaren önskade sig inget drickbart, däremot choklad i små mängder. Ja, Geisha är Fazer och alltså finsk, men jag tycker att den känns väldigt klassiskt svensk också, och så är den god! Det är huvudsaken!
 
Och det var det - mitt sista av tre hemliga paket, dom här tre första mörka långa månaderna av 2018. Det har definitivt hjälpt till att lysa upp i mörkret och kylan, både att ge och att få (mitt sista fådda paket visar jag imorgon hoppas jag!). Traditionsenligt så brukar vi ha hemliga paketutbyten i juni också, men det verkar inte bli så i år. Lika bra det, kanske - för mycket av det goda skämmer allt, som det sägs. Fast nja, håller inte helt med om det, more is more och maximalism är helt fantastiskt tycker jag! Fast det skadar inte att vila från hemliga paket-skapandet ett tag, nu vill jag göra kläder och sånt! Idag slängde jag ihop ett halsband, och jag fick just en idé till ett till projekt med knappar, och så har jag förstås en tröja att sticka klart. Vilket jag ska jobba på nu!
 

Kommentera här: