monthly makers - inredning

 
 
Septembers tema hos Monthly Makers är "inredning" - gissa om jag känner mig hemma och bekväm med det temat! Ändå såsade jag på till sista sekunden, jag visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag hade hoppats att jag skulle hinna tapetsera vardagsrummet i september, då hade det varit ett solklart bidrag, men det hann jag ju inte. Till slut, när idéerna började droppa in, då ville dom inte ta slut... Det är lika bra att deadline är här, för annars hade det här blivit världens längsta inlägg - det är redan rätt substantiellt!
 
Jag trodde att det skulle spreta på rätt bra, nu när jag ser alla DIY tillsammans, men med ett undantag så har jag faktiskt hållit mig till en sammanhållen stil och färgskala. Inte så konstigt kanske, dom senaste månaderna har jag varit fullt upptagen med att måla om saker svarta - det mesta blir supersnyggt i svart! En närmare titt på allting:
 
 
Projekt nummer ett, är den här jultavlan. Jag började på den redan i julas, men kom aldrig längre än till att måla en loppisfyndad tavla randig. Nu målade jag ett rådjur i bakgrunden, och sedan klippte jag ut bokstäver i glitterpapper, och till sist målade jag vita konturer runt bokstäverna.
 
Överdriver jag julen, när jag till och med skapar konst enkom?
 
 
 
 
Projekt nummer två älskar jag, det blev så himla bra, och jag är så nöjd! I vintras köpte jag den här silverskålen, jag tyckte om formen, men silver är inte riktigt min grej (mässing däremot! ♥!), så tanken var att måla den. Jag var mitt uppe i min rosa period, så skålen blev sålunda sprejad rosa. Och jag blev inte nöjd... Det är faktiskt ett återkommande tema - saker jag sprejat rosa, som inte blivit så bra som jag tänkt mig, och så har jag målat dom svarta nu - och dom har blivit mycket snyggare! I alla fall. Silverskålen sprejades svart, och blev stående ett tag medan jag funderade på om den var färdig eller inte. Inte, blev domen till slut, och jag kom fram till att svarta katter (från ett presentpapper, från Flying Tiger tror jag) var precis vad som behövdes. Jag klippte ut en massa katter, och så limmade jag på dom huller om buller med utspätt trälim. När limmet torkat, så tog jag en vit penna (Posca, superbra, måste köpa på mig flera!), och fyllde i linjerna vid kanterna, och så målade jag massor av prickar i alla mellanrum. Till sist, så penslade jag över ett lager lim till, som fungerar som lack.
 
 
Projekt nummer tre, är en stor terrakottakruka som jag fick av Birgitta. Naturell terrakotta är inte min grej, så den var tvungen att målas om. Jag hade inga planer när jag började måla, men jag såg krukan som om den vore en tavla, och jag målade helt enkelt lager på lager tills jag var nöjd. Jag började med att måla krukan turkos, sedan ett tunt lager mörkt blågrönt, till sist borstade jag över ljusgrönt. Jag höll lagren tunna, så att dom undre lagren syns igenom och skapar djup. Sedan tog jag en alfabetsschablon och svart sprejfärg, och täckte ytan med bokstäver, helt random. Det hade kunnat räcka så, men jag tycker ju att more is more, så jag tog en svampstöpplare, och så gjorde jag blå prickar över hela krukan, tätare nertill, och så glesare uppåt mot kanten. Nu förvarar jag Alice-leksaker i den, men den funkar förstås hur bra som helst till en blomma också!
 
 
 
Projekt nummer fyra är så simpelt, så jag vet inte om jag ens kan kalla det för DIY, det är mer en idé och ett tips. Jag köpte ett gäng svarta ramar på facebook, den här lilla ramen passade perfekt till en passepartout som jag fått av en konstkompis. Den låg några dagar, medan jag funderade på vad jag hade som var litet nog att passa i passepartoun. Jag har förstås massor av ATCs, och dom är perfekta i storlek, men jag är lite petig med dom - jag vill ha min samling samlad i sina pärmar. Så kom jag på, jag har ju lite sparade frimärken, såna som är för fina för att slänga eller för att använda. Att rama in frimärken är inget nytt för mig, jag har ramat in Alice i Underlandet-frimärken förut, och nu hittade jag den här kartan med Harry Potter-motiv. Harry Potter! Hur perfekt är inte det? Dessutom så passade den helt perfekt i ramen, så det var bara att tejpa fast den bakom passepartoun, sätta fast baksidan, och hänga på väggen. Det blev så bra!
 
 
Projekt nummer fem, är nog mitt slarvigaste syprojekt någonsin! Kattyget är en klänning som jag fått av Tina, men som var för liten. Tyget är så fint, så det ville jag ändå använda till något, och med tanke på min färgskala nuförtiden, så kändes det ganska självklart att göra en inredningsdetalj, och en kudde blev resultatet. Jag krånglade till det i onödan genom att inte göra det ordentligt, mäta och prova osv, jag bara klippte och sydde och höftade. Jag trodde att tyget skulle vara för smalt förkudden, så jag sydde ihop det på längden, till baksidan letade jag reda på en tygsnutt som passade färgmässigt (svart med rosalila blommor), som jag sydde på omlott. När jag sedan provade kuddfodralet, så var det alldeles för stort, och jag fick klippa bort en massa. Såpass mycket, att det hade förmodligen räckt om jag helt enkelt använt tyget som det var, och bara sytt en söm runtom... Men i slutänden blev det bra ändå, och nu ligger kudden på sängen, där den har min randiga pudelkudde som lämplig kompis.
 
 
 
Projekt nummer sex är en liten träskål, som fått vara med länge, det är nog närmare tjugo år sedan jag köpte den på Ikea. Då var den i naturellt trä, ljust björkfärgad, och jag föll för den fina formen. Genom åren så har den varit ljusrosa med mörkare rosa inuti, vit med rött inuti (den kan ha varit blå nångång också, jag minns inte säkert), och nu målade jag skålen svart, och så fick insidan bli blå. Dels är det blå så himla snyggt mot det svarta, dels är den matta färgen snygg mot den blanka också. Den här gången, så gick jag ett steg längre, och jag gjorde om formen också - jag limmade helt enkelt på tre träkulor, så att skålen fick små fötter! Tanken dök upp, eftersom det är så lätt att repa färgen undertill, och möbeltassar inte hade varit speciellt snyggt. Nu är jag glad för att problemet fanns, för resultatet blev jättebra!
 
Boken som skålen står på, är också ett DIY, fast jag är inte klar än - jag håller på att måla om mina isfolketböcker. Alla 47. Ett riktigt långtidsprojekt, jag har sådär 20 böcker kvar, så målsnöret börjar vara inom räckhåll! Jag har en hel hög som jag målat om i sommar, som jag inte bloggat om än, så det kommer mera om dom framöver!
 

Kommentarer:

1 Anna María:

Alltså jisses vad produktivt! Det var verkligen ett tema som passade dig bra! :) Jag tycker att kattskålen blev superfin! Perfekt att bara sätta alla huller om buller :)

Svar: tackar! jo, jag fungerar så, antingen gör jag massor, eller så gör jag ingenting. jag älskar dom aktiva perioderna! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: