fredagsfavoriter - lite åt det mörka murriga makabra hållet

Återigen är det fredag, återigen så delar jag med mig av några av veckans favoriter på internet. Idag var det svårt att hitta ett gemensamt tema - Halloween, Tim Burton, Harry Potter, stickning, tapeter, mens, virkning, dukning, DIY... En blandad kompott, lite åt det mörka murriga makabra hållet. Som jag skriver lite längre ner, jag är rätt spretig av mig. Uppenbarligen! ^_^
 
 
Svartvitrandigt är alltid en av mina favoriter! Det känns väldigt mycket Tim Burton, och Tim Burton tycker jag mycket om! Den här dukningen tycker jag också om, även om jag har några småsaker som jag stör mig på - rent socialt är det inte helt praktiskt med så mycket och så stora dekorationer i mitten av bordet, det är svårt att se den som sitter på andra sidan (å andra sidan äter jag alltid själv, så just det problemet är inte så svårt att leva med). Rent estetiskt, så är besticken placerade helt åt skogen, det ser onödigt spretigt ut att sprida ut dom så, men det är kanske så dom gör det i USA. För det tredje - sista halvan av videon är bara blablabla, hon funderar på vilka bestick som passar bäst, och vilka undertallrikar. Kolla tills det är färdigdukat, så har du sett den delen av videon som är en av mina favoriter den här veckan!
 
 
Jag har nämnt Tiny Owl Knits och hennes Care of Magical Creatures mer än en gång den senaste veckan, så att det är en favorit är ingen nyhet! Det här är hennes första mönstersamling, den står på önskelistan!
 
 
Jag har kollat på Förhäxad/Charmed den senaste tiden (är på näst sista säsongen nu, känns rätt skönt, så kan jag börja kolla igenom nån annan serie sen), och början på det här avsnittet gjorde mig glatt överraskad! Dom har mens och PMS! På tv! I en amerikansk serie! Hela avsnittet utgår faktiskt från det, att dom har mens vid en speciell måne som förekommer vart 50:e år, och jag som tycker att vi pratar för lite om mens och sånt, tycker förstås att det är helt fantastiskt!
 
 
Apropå Tim Burton, och det faktum att jag är superpepp på Halloween - jag är väldigt sugen på att virka mig ett sånt här krympt huvud (från Beetlejuice)! Det borde inte vara så svårt att göra ett inspirerat av Harry Potter också, så funkar det lika bra i jul!
 
 
Lucy Tiffney var med i en säsong av The Great Interior Design Challenge, och jag var inget stort fan av henne där. Inte min stil helt enkelt! Så jag blev rätt förvånad, när jag såg att det är hon som designat mina nya favorittapeter! För oss som gillar mönster och maximalism, så är dom verkligen huvudet på spiken!
 
 
 
Det är alltid trevligt att hitta andra som också blir helt besatta av saker, som här, en tjej med ett instagramkonto helt ägnat åt Harry Potter. Jag själv blir tyvärr besatt av så många saker, så om jag skulle ha ett instagram för varje besatthet, då skulle jag behöva åtminstone tio olika konton! Förr hade jag faktiskt flera olika bloggar, för att hålla isär intressena litegrann, men det slutade med att jag skapade den här bloggen istället. Japp, den är väldigt spretig, men det funkar ändå bäst såhär för mig. Jag är väldigt spretig! Och väldigt fokuserat intresserad av min besatthet just för stunden.
 
 
 
Primark har liknande ljusslingor i jul, och Primark finns inte i Sverige, så när jag såg dom så funderade jag på om det gick att göra såna själv. Ett par dagar senare hittar jag den här bilden på instagram - japp, det går hur bra som helst att göra själv! Ännu en sak på min att-göra-till-jul-lista!
 

Kommentera här: