bra-saker-söndag

Klockan är bara halv två, och det är redan den händelserikaste dagen på veckan! Det betyder i och för sig bara, att istället för att sova en stund, så kom Maria, Colin, Mio och Sigrun och hälsade på, vilket var väldigt trevligt. Dom hade med sig mackingredienser, jag bakade kladdkaka, och så satt vi och fikade bort en stund. Alldeles för sällsynt, vilket är synd!
 
Andra bra händelser - jag är med på höstens Secret Halloween-swap, och jag har inte varit med på några Secret-swaps överhuvudtaget på bra länge. När målarlusten har kommit och gått (mest gått), så har jag inte vågat mig på såpass stora swaps. Jag mjukstartade, och valde att bara göra och ge bort ett paket, varje paket ska innehålla 2-3 handgjorda presenter, och jag är nästan klar med två av dom! Jag ska bara måla ett ATC-kort, så är jag klar med den delen, sen fattas det bara nånting ätbart, och så kanske nån annan liten present. Jag tror att det ska skickas senast första veckan i oktober nångång, så jag ligger bra till!
 
Jag har lagt upp lite saker att sälja på facebook, och har hittat köpare till allt. Ett gäng muggar, porslinscupcakes och kakfat hämtades idag (pastellfasen gick över fort!), en affisch ska hämtas/lämnas i veckan (Tolkiens Midgård, jag köpte den i början/mitten på 90-talet, men har inte haft den uppe på säkert 20 år), och så försöker jag få tag på köparen till en golvlampa. Nyss lade jag dessutom upp ett par fina barnmuggar med sagomotiv, hoppas jag hittar köpare på dom också! Alla sakerna är fina saker, sånt jag tycker om, men dom står bara - bättre att nån annan får nytta av dom, och att jag får några kronor för dom! Särskilt som att jag lyckades hitta ett eget fynd också - fyra svarta ramar för 30 kr, som jag ska hämta i veckan. Jag misstänker att alla fyra är för små för min ouija-tavla, men nån passar förhoppningsvis att rama in mina fyr- och femklöver i.
 
Igår kväll bakade jag kärleksmums, ifall det kommer någon som vill födelsedagsfika nästa vecka. Eller ja, jag hade inte kokosflingor, och inte nog mycket florsocker till ett ordentligt glasyrlager, så jag vet inte vad som därmed saknas - är det kärleksdelen, eller är det mumsdelen?
 
Facebookgruppen som jag startade för några dagar sedan har fått en rivstart, medlemmarna bara droppar in. Gillar ni inredning av det murriga slaget, med mättade färger, mörka träslag, svarta detaljer - eller hur ni nu tolkar murrigt - kom och var med!
 
En sista bra sak - det är kvar lite kladdkaka! Lagom till en eftermiddagsfika för mig, jag ska bara måla litegrann först!
 
En gammal bild, men samma recept som jag använde idag, och som jag i princip alltid använder när jag gör kladdkaka (fast enligt receptet så är det brownies). Det är ingen stor sats, en avlång brödform är precis lagomt stor, så det blir fika till 3-5 personer, beroende på hur fikasugna alla är, och om en ätit mackor först. För att göra kladdkakan vegansk, så byter jag ut äggen mot kikärtsspad, jag häller bara på en skvätt, mäter aldrig. ½-1 dl kanske? Det är bara att hälla alla ingredienser i en bytta, rör om, häll upp i en smord (och bröad ifall det inte är nonstick), grädda i 175 grader i ca en kvart. Klart! Och gott!
 
 

Kommentera här: