halloweenpyssel och -pynt och -drömshopping

Ni vet ju hur mycket jag har längtat efter att få sätta igång med att tapetsera vardagsrummet. Idag är äntligen dagen, och vad händer? Jag hittar på allt annat att göra, istället för att helt enkelt gå ner och börja tapetsera... Men det är det sista jobbiga innan som får mig att skjuta upp det - bokhyllor och element som ska skruvas loss, möbler som ska flyttas på... Jag ska skriva det här, jag ska titta på en till Halloween-shoppingvideo, sen så ska jag helt enkelt göra det. Just do it!
 
Men först som sagt ett blogginlägg, jag har hållit på och Halloweenpyntat ett tag, lika länge har jag pysslat. Eller ja, så mycket pyssel för Halloween har jag inte gjort (förutom det som jag skickade iväg till USA igår, ni får se det när paketet är framme och öppnat), jag har målat en pumpa och en liten skylt. Jag ska göra  mer, jag har hittat virkmönster till en korp och en katt, dom ska jag börja med när jag har virkat röda rosor åt syster Linda.
 
Pumpan är i tunn plywood, den har jag fått av Crystal i USA. Den målade jag helt enkelt, och så klistrade jag gulmålat papper på baksidan. Skylten är lite spillträ, svartmålat akvarellpapper med vit text, och så ett litet påklistrat spöke.
 
Håller en pumpan mot ljuset, så lyser det fint genom det gula papperet!
 
I taket ovanför köksbordet har jag en vitmålad gren, den satte jag upp förra året, och den dekoreras till jul, påsk och Halloween. Jag hänger upp allt halloweenigt jag hittar, lite dödskallar, ett par skelett, några pappersfigurer, min lilla minidocka med dödskallehuvud...
 
Pumpan hängde jag framför en av lamporna i ljusslingan, så att ljuset lyser genom ögon och mun. Bakom pumpan hänger ett monster som jag köpt av Sarah/themuppet.
 
Skylten borrade jag ett par hål i, och hängde runt halsen på min lilla välkomstpudel. Jag måste dock vattensäkra den bättre än vad jag har gjort, det har regnat en massa, och tydligen kommer regnet in under farstubrotaket. Ett par lager lack av något slag borde göra susen!
 
Mitt emot, i min andra balkonglåda, har jag satt spretiga blomkvistar, vedträn, och så en hand och en fot i plast. Den här sortens Halloweenpynt är det som går att hitta i Sverige, i alla fall i Strömsund. Lite trist, tycker jag - jag gillar Halloweenpynt i vintagestil, eller i grafiskt svart och vitt. Tur att jag kan göra saker själv! Även om drömmen är att åka till USA och Halloween-shoppa (och julshoppa förstås ^_^)!
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Sandra Rosén Dahlgren:

Va fin pumpan blev :)! Vill också sätta igång och Halloween-pyssla har några ideér :)

Svar: tack! det är hur roligt som helst! fast jag tycker iofs att allt pyssel är hur roligt som helst! ^_^
Miss Kitten Heart

2 Sandra Rosén Dahlgren:

Svar: He he jo jag vet hur du känner det ;) :), men det är ju kul att det kommer lite olika pyssel olika årstider/högtider så att man får lite nya uppslag och så typ :)!

Svar: väldigt kul - vore trist att pyssla på samma tema jämt! ^_^
Miss Kitten Heart

3 Sandra Rosén Dahlgren:

Svar: Exakt :)!

Kommentera här: