jämtländskt snökaos

Uppe i Norrland, så brukar vi ha lite roligt åt att årets första snö alltid likställs med snökaos i södra Sverige (särskilt i Stockholm), men idag har vi faktiskt i det närmaste snökaos här också! Eller ja, inte kaos i den bemärkelsen att det är bilar i diket överallt, däremot snö överallt, och inte plogat och skottat så mycket som det behövs - inte konstigt, för det snöar och driver, är det plogat en gång, så är det lika ogjort en stund senare.
 
Den enda bilen som jag sett fastkörd idag, är faktiskt min egen... Eller, jag såg en långtradare som såg ut att sitta fast, men den var borta när jag körde förbi ett par timmar senare, så den satt kanske inte fast så hårt. Men jag fastnade inte mindre än tre gånger, för vinterns dummaste dag att köra bil, var jag naturligtvis tvungen att ge mig ut på... Blodprover måste tas inför tisdagens läkarbesök, så det var inget att göra åt det. Först fastnade jag på väg ut på storvägen, och fick knuffas loss. Två gånger. Sedan höll jag inte på att ta mig ut från parkeringen på sjukhuset, däcken bara spann (för det är is under snön), och fick knuffas loss igen, och till sist fastnade jag när jag skulle svänga in på gården. Det var inte lika illa, för där hade jag spaden nära till hands (note to self: skaffa spade, sandhink och bogseringslina att ha i bilen!), och kunde skotta fram bilen. Det hjälper också att ha nerförslut in på gården... Men jag trodde inte att jag skulle ta mig sista biten hem, sista 500 metrarna är det grusväg, den är lågtrafikerad och inte högprioriterad, och den är väldigt igensnöad nu. Jag tror att jag tog mig fram på ren vilja, för jag var säker på att det skulle ta stopp i princip hela vägen. På ett ställe hade dom plogat korsande vägar, och över "min" väg var det vallar - där trodde jag helt klart att det var kört!
 
Nu är jag glad att vara hemma, att inte behöva ge mig ut förrän imorgon (då jag ska träffa Suss och hämta Audrey i Östersund), och imorgon ska det vara slut med snöoväder. Det ska bli varmt istället, så det kan bli halt, men i halkan riskerar jag inte att köra fast i alla fall, och kör jag sakta så går det bra ändå. Det känns lättare att besegra halka än snö!
 
Jag mellanlandade hos Sigrun och bjöd in mig på frukost, tur det, annars hade jag svält ihjäl nu efter allt snörabalder, men nu är det jag, en kanna te, sockerkaka och nyaste avsnitten av Criminal Minds och Riverdale. I eftermiddag ska jag snygga till, så det är fint imorgon, men först en stunds lugn och ro och återhämtning. Alice håller med - hon blev helt slut nu!
 
 

Kommentarer:

1 Birgitta:

Huga vad hemskt! Lider med dig. Tur det gick bra till sist.

Svar: det var inte den roligaste bilturen i mitt liv, typiskt att jag var tvungen ut. jag var väldigt glad att komma hem ordentligt!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: