kikärtsspad

Ibland kan det bli rena lyxen på grund av tomma skåp... Jag har ingen vettig frukostmat hemma (utom en massa grötgryn, men jag är inte på gröthumör, inte än, det får vänta tills det är absolut kris och panik), däremot en burk med kikärtsspad. Kikärtsspad låter som en mysko grej att spara på, om man inte är vegan vill säga (eller äggallergiker), men man kan göra en massa goda saker med det. Jag har inte provat förut, inte förrän idag, och idag kom jag fram till att det var perfekt läge att göra pannkaka till frukost. När man vispar kikärtsspadet länge, så blir det vitt och fluffigt, precis som äggvita (man kan göra maränger på det också, och majonnäs, och chokladmousse, och allt möjligt), och det fungerar som äggersättning. I vanliga fall gör jag pannkakor precis som vanliga, fast utan ägg och med sojamjölk, och det fungerar hur bra som helst. Idag testar jag med kikärtsspadet, det måste ätas upp, jag måste ha frukost, och vilket bättre sätt finns det att börja nationaldagen på?
 
Hur det blev? Superbra! Jättegoda pannkakor, jättelätt att vända, och eftersom jag råkade göra massor av smet, så har jag en bytta i kylen, bara att ta fram och steka. Rekommenderar absolut!
 
Nu ska jag äta pannkaksfrukost, kolla lite youtube, och ladda för något jag skjutit på alldeles för länge - sommardäcken ska äntligen på! Vad gör ni en sån här dag?

Kommentera här: