mikropysslar mig ut ur trädan

I sommar är jag på slöjdmässan på hembygdsgården i några veckor, och jag känner helt klart att jag inte är redo att jobba än. Jag har varit in i den berömda väggen ett par gånger, först för 4½ år sedan, sedan för 2½ år sedan, och jag är fortfarande inte som folk - efter några dagars jobb (väldigt lätt jobb dessutom, jag behöver inte direkt slita ut mig, däremot är det en massa kundkontakt) så blir jag helt slut i både kropp och huvud. Vi jobbar varannan vecka, och hela första lediga veckan spenderade jag omkull på soffan, läsande och sovande - jag klarade inte ens av att titta på film/serier. Nu är det ledig vecka igen nästa vecka, och jag är ett vrak, jag orkar ingenting. Utmattningsdepression/gå in i väggen/kalla det vad du vill är definitivt inget att leka med, och det kan ta låååång tid att komma tillbaka. Kan vara bra att ha i bakhuvudet för den som är på väg dit själv!
 
Jag är ändå inspirerad att skapa, men orkar inte några stora projekt - några minuter här och där är vad jag förmår. Små projekt är sålunda min melodi för tillfället, jag vill lägga upp ett par sockar, men det får vänta lite, det är lite för stort åtminstone idag. Sen i veckan hoppas jag, för jag har en idé till ett par Honeydukessockar, efter mina första misslyckade försök.
 
Jag har skissat upp motivet för nästa tarotkort, den här gången är det bägarsjuans tur. Att skissa motivet är den lättsammaste delen, nu ska jag föra över det på fyra förberedda kort, och sedan ska alla målas. Jag inväntar ett litet energiryck för att ta itu med det!
 
Det här var ett alldeles lagomt stort projekt - ornament till min Harry Potter-julgran. Jag har köpt billiga halsband på Wish, 9 kr styck tror jag att jag betalade, och så lika mycket till i frakt, så 18 kr styck. Igår tog jag bort kedjorna och knöt fast upphängningsband istället. Klart! Jag har Rowena Ravenclaws diadem också, men det kom jag inte ihåg förrän i morse, så det fixade jag då.
 
Jag håller på med två ornamentprojekt till - kattallrikar à la Umbridge och miniatyrversioner av Hogwarts skolböcker. Igen snabba enkla små projekt, lite klippande, lite limmande, och så gör jag så mycket jag orkar för stunden. En bok i taget, alltså, som mest två, kanske tre böcker på en dag, men oftast bara en. Tallrikarna innebär i princip bara att limma på motiv på små plasttallrikar, och så skära till kanterna när dom torkat. Förmodligen målar jag dit en guldkant, och så ska upphängningssnöre knytas fast, men det är inte mera komplicerat än så.
 
Något jag har satt igång med igen, är mina ommålade Isfolketböcker, dom har legat i träda i över två år, så det är på tiden - dom omålade böckerna är ju förjäkla fula... Igen så kan jag sitta några minuter, måla ett varv färg, lägga undan boken, limma på collagemotiv (på en av dom två jag påbörjat), lägga undan boken, spreja schablon, lägga undan boken... Fem minuter i taget, och sedan kan jag ligga på soffan i några timmar och ta igen mig.
 
Förresten, ni ser kanske hur pass pigg jag är - bloggen ligger mest i träda, den också. Eller kanske inte träda, men jag är inte superaktiv här. Jag orkar helt enkelt inte, och dessutom - vad ska jag skriva? Idag läste jag en stund i den här boken, idag tog jag två tupplurar, eller rentav tre, och däremellan var jag upp och kissade, och var ut med Alice och kissade. Det är inte något som direkt inspirerar mig, och knappast något som intresserar er heller. Kan jag däremot fortsätta med mitt mikropysslande, så kommer jag faktiskt att ha litegrann att dela med mig av framöver, lite Harry Potter-pyssel, lite målande, och kanske rentav en påbörjad stickning. Håll tummarna!
 

Kommentera här: