harry potter-garner och weasley-sockar

Jag har nu skrivit förut om att jag har försökt mig på garnfärgning, och idag tänkte jag visa upp vad jag har gjort. Dom är fortfarande i sina härvor, jag ska nysta upp dom bara jag får min nystmaskin från wish (vilket kan dröja ett tag, som ni vet), och sen ska jag sticka sockar av dom - jag ser verkligen fram emot att få se hur dom ser ut när dom stickas! Jag kan verkligen absolut ingenting (mer än det jag har sett i en handfull videos på youtube) om garnfärgning, och jag vet inte hur man ska färga för att få specifika effekter, och jag vet inte vad för slags effekter jag har åstadkommit. Jag hoppas på oregelbundet färgat garn, det är min favorit, men som sagt - det är bara att vänta och se, förhoppningsvis kan jag börja sticka med mitt eget garn i mars.
 
Jag har bara en handfull färger att röra mig med, ljusbrunt, vinrött, rosa, lila och gult, och har blandat dom hejvilt. Dessutom har jag bara textilfärger, ingen micro (vilket är vanligt att använda när man färgar små mängder garn), och är som sagt nybörjare - med tanke på allt detta, så är jag fruktansvärt nöjd, och har definitivt fått mersmak! Jag ska ju på garnfestival i maj (har skrapat ihop till bensinpengar hittills, nu fattas bara lite spenderpengar också!), jag tänkte se om det där finns syrafärger att köpa, och ofärgade garner av olika slag. Jag hoppas också på att hitta en ny favoritmugg med sticktema (vore kul att ha en sån samling från alla garnfestivaler/stickmässor jag hoppas på att gå på i framtiden), och så förstås en hög med fina sockgarner - fast det behöver jag antagligen inte säga.
 
 
 
Alla färger är inspirerade av Harry Potter-böckerna, för dom är jag helt insnöade på i år - den här HP-knitalongen jag är med på (som nu är flera stycken...) har verkligen triggat igång ett nördande på HP-skapande utan dess like! Färgerna heter, från vänster till höger: Fawkes (gult, orange, rosa, vinrött, vitt), The Owlery (brunt och vitt), Love Potion (vinrött och rosa och vitt), Lavender Brown (lila och brunt) och Tonks (rosa, lila, vinrött, vitt). Nästa gång vill jag kunna färga i blått och grönt, och i mer knalliga nyanser av rosa och gult, och så vill jag kunna göra en Hedwig-färg också, i vitt och svart. Blodad tand är bara förnamnet!
 
Jag är snart klar med min första And you must be a Weasley-socka, en bit till på skaftet, och så resår, så är den klar, planen och förhoppningen är att den ska bli klar ikväll, och att jag också hinner börja på socka nummer två - jag vill ha klar dom båda i januari. Lyckas jag inte, så är det ingen kris med det, men eftersom jag tänkt sticka Alla hjärtans dag-sockar i februari, så vore det skönt att ha dom färdiga nu.
 
Jag gör ett sicksackmönster med två orange garner, ett enfärgat orange, och ett självrandigt orange, och det blir hur bra som helst - väldigt Weasley! Sockarna sitter också hur bra som helst, som påmålade. Det är uppenbarligen inte ett par sockar för dom kallaste dagarna, men såna har jag redan åtskilliga par av. Svalare sockar har jag däremot inte många av, och planen är att göra några par spetssockar till i år.
 
Och apropå alla sockar jag tänker göra i år - jag kommer att spara litegrann av alla garner jag stickat sockar mer under året, och till december tänker jag göra en egen sockgarnskalender av dom allihop, och så sticka ett par sockar som är randiga i alla årets sockgarner. Det ser jag fram emot!
 

Kommentera här: