loppislördag - inte mycket, men fint!

Det blir en liten loppislördag, för när jag var i Östersund i torsdags, så avslutade jag dagen på Röda Korset och Erikshjälpen (nyöppnat i stan, jättesnyggt och prydligt, lite dyrare än RK dock böcker tex, både inbundna och pocket kostade 10 kr). I efterhand var det ett jättedumt beslut - hade jag hoppat över dom och åkt hem tidigare, så hade jag sluppit värsta snön, och fått köra hela vägen i dagsljus. Lätt att vara efterklok!
 
Jag köpte inte många saker, och inte dyra, några tjugor spenderade jag på det här (plus att jag köpte några böcker, bland annat dom två första i Ransom Riggs serie som börjar med Miss Peregrin's home for peculiar children - jag har läst dom förut, men vill gärna ha dom också). Julskivan var väl den största onödan - jag har inte ens någon skivspelare längre. Men om jag istället väljer att se den som ett urtjusigt och kitschigt julpynt, då var den ett fynd! Vill nån ha lite stämningsfylld bakgrundsmusik medans den läser det här, så finns den här julskivan av Yngve Stoor (dvs artisten på min tjusiga LP) på spotify.
 
  
Värmehållaren var ett fynd rent ekonomiskt, förutom att den är bland det finaste jag sett i den vägen - en hel tjuga för riktigt gjutjärn. Jag hade en värmehållare sedan tidigare, i tunn plåt, som känns ostadig, och så är jag halvrädd att tekannan ska glida av den. Instabil, alltså! Krusidulligt gjutjärn känns mycket bättre! Jag har sålt bort en massa teburkar, ändå köpte jag den här. Inte helt genomtänkt kanske... Men den var fin, och mindre än många av mina andra, och dom andra är dessutom fulla med te - en burk enkom för enstaka tepåsar känns gedignare än att ha dom i en ziplockpåse. Tesilen fick flytta in i min tesilssamling, en sån här fin har jag inte sedan innan!
 
Och värre än såhär var det inte, alltså! Fyra grejer, det räcker när jag i princip har allt jag behöver. Villhöver är en annan sak, villhöver är dessutom svårare att stå emot... Nästa loppislördag funderar jag på att göra lite annorlunda, jag tänkte visa några av mina just nu favoritloppisfynd. Det är svårt att säga favoritfynd genom tiderna, för tiderna förändras, likaså min smak och min stil, men favoritfynden just nu borde inte vara helt omöjligt. Vad tror ni, är det något ni vill se?
 

Kommentera här: