julstrumpor

Jag har inte gett många julklappar i år, men några blev det i alla fall - den sista öppnades idag. Ja, eller näst sista, för den sista är jag inte klar med, jag har fastnat litegrann halvvägs... Något som jag gärna ger bort, är sockar. Hemstickade förstås! En jul stickade jag sockar till mest hela familjen, och eftersom jag redan hade garnet hemma, så blev det en riktig budgetjul. Den här gången hade jag också garnet hemma, så det som kostade mig var tid - precis vad min plånbok önskar sig!
 
 
 
Dom här färgglada raggsockarna fick Sigrun - vi har nog lagt märke till att hon jämt fryser om fötterna när hon är hit! Garnet är Raggi, jag vet inte numret, men det är ett 150 gramsnystan, det finns inte vansinnigt många av dom att välja på. Mönstret är bara en vanlig, slätstickad socka, med 48 maskor upplagda.
 
 
Birgitta fick också sockar, dom här stickade i lite tunnare garn, Mellanraggi, vet inte färgen här heller. Här lade jag upp 54 maskor, och så slog jag till på en rad med flätor på framsidan av foten. Inget svårt, men fint!
 
Imorgon verkar jag äntligen få mitt ornamentswappaket - jag fick en avi i brevlådan idag, och jag kan inte tänka mig att det kan vara något annat paket. Jag har inte beställt något i alla fall. Fyra veckor har paketet tagit från USA, i vanliga fall brukar det vara en vecka, två som mest. Det ska bli spännande att se vad jag får!
 

Kommentarer:

1 veggiehäxan:

Jag har aldrig riktigt lärt mig att sticka strumpor men vill komma igång med det. Nu har jag letat fram ett basmönster jag kan använda. Ska bara sticka klart en barntröja till välgörenhet först.
Du vet väl att din blogg ger inspiration☺

Svar: att inspirera någon är det största jag kan önska! tack, det gör mig glad att höra! ♥
Miss Kitten Heart

Kommentera här: