jag pratar bokhyllor. och böcker.

Jag har flyttat om lite i bokhyllan, för att få plats för mina nya böcker, men det är ändå trångt - det är kanske lite tidigt för nyårslöften, men här är ändå ett: istället för att läsa om samma böcker hela tiden (vilket jag gör, för då vet jag åtminstone att jag tycker om boken), så är målet för 2018 att läsa sånt jag inte läst förut (och att läsa klart påbörjade böcker, jag har en hög med såna också), så att jag kan sortera bort dom böckerna sedan. Om dom inte visar sig vara väldigt bra förstås, eller om dom inte är extra fina, då får dom stå kvar på hyllan. Jag har redan läst flera olästa böcker, och fått några luckor på hyllan - hur bra som helst! Jag har också beslutat att rensa ut lite som har stått orört i flera år, så Karin kommer och tittar på lite häxiga böcker framöver - bättre att göra plats för nya böcker! Jag önskar att jag hade ekonomi att kunna beställa från adlibris ibland, jag har en i det närmaste oändlig önskelista där, men gläder mig åt att jag i alla fall kan gå på loppis. Och det finns faktiskt riktiga fynd på loppis också!
 
Jag har flyttat min lilla bokhylla till köket (den stod i målarrummet, full med anteckningsböcker, skissböcker, art journals och sånt, dom knökte jag in i materialskåpet i målarrummet istället (dvs ett stort 40-tals linneskåp som slukar massor), för den här hyllan är perfekt för att visa upp favoritböcker), den innehåller nu mina äldsta och finaste böcker, såna som det är synd och skam att inte visa upp. Loppis på gården hade förresten ett par bokhyllor av det här slaget, jag köpte nästan en, men beslutade mig sedan för att köpa böcker istället. Hur fina och smarta dom här hyllorna än är, så har jag inte riktigt plats för dom. Den här hyllan stod ett par dagar, innan jag beslutade mig var den rymdes. Köksbänken är kanske inte helt idealt, men å andra sidan - varför inte ställa böcker i köket också? Jag läser betydligt mer än vad jag lagar mat. ^_^
 
Drömmen är förstås en riktig platsbyggd bokhylla i vardagsrummet, att ta reda på allt tillgängligt utrymme, från tak till golv, att göra vardagsrummet till bibliotek på riktigt. Köket och toaletten ska renoveras, huset ska målas om, trädgården behöver ett krafttag, men platsbyggda bokhyllor är verkligen drömprojektet!
 

Kommentera här: