fredagsfavoriter - halloween

Tro det eller ej, men jag är inte bara full av jullängtan, jag längtar efter Halloween också! I jämförelse, så känns Halloween bara runt hörnet, lite drygt två månader kvar! Att Halloweenpyssla känns inte lika självklart som att julpyssla, och det är för himla synd! Jag försöker att tänka brett, att göra pyssel som funkar både till Halloween och till jul - Harry Potter fungerar till både och, tycker jag - trollkarlar och häxor, magi, trolldrycker, monster... I förrgår snörde jag ihop vad som skulle bli en spretig halloweenig minigran av rester från min utegran, men det blev inte alls vad jag hade tänkt mig - första ledtråden var att den var helt jäkla enorm, väldigt svår att få plats med inomhus. Så jag satte den utomhus, i en av mina balkonglådor på farstubron, där kommer den att funka jättebra att pynta till både Halloween och till jul! Min utegran är också lika bra både till Halloween och jul, inspirerad av Tim Burton som den nu är. Jag kom på igår (tror jag det var) att den behöver lite julkulor också, jag har ett gäng guldfärgade plastkulor från Dollar Store, köpta i akt och mening att måla dom. Med lite makabrare motiv, så blir dom bra i utegranen!
 
Men jo, det var ju inte mig i sig det här skulle handla om, utan några av mina halloweeniga favoriter!
 
 
Jag bakar inte ofta, och jag bakar aldrig kakor (det blir sockerkaka om det blir något, lätt och snabbt är min melodi!), men såna här tjusiga kakor är jag sugen på att försöka mig på!
 
 
Jennifer Perkins hem är helt fantastiskt, dels är det fint inrett till att börja med (kitsch! färger! retro!), dels går hon verkligen all in till alla helger. Bara en sån sak, att hon har granar till Valentine's, påsk, Halloween och jul, och alla andra helger däremellan.
 
 
Den här kvinnan gör helt over the top julkulor, med glitter och band och rosetter, lite för mycket för min del. Dom här Halloweenkulorna var däremot söta, utförandet går förstås att bättras på, men idéerna är bra! Dessutom skulle jag gärna vilja ha ett sånt här träd också!
 
 
Sedan så är det allt som Halloween representerar för mig - jag älskar hösten, jag tillbringar större delen av sommaren med att längta till hösten (inte i år faktiskt, men det kan förstås bero på att vi knappt haft någon sommar...), och jag tar första bästa chans att börja hösta. Stickade tröjor, halsdukar, mössor och vantar, vinterskor, tjocksockar, hett te i stora koppar, massor av ljus, mysbelysning, tjocka böcker... Alla dessa höstklichéer, men för mig så är det inte bara klichéer, så ser min höstvardag ut. Halloween spär på allt det höstmysiga ett snäpp till, med pumpor, skräckiga dekorationer (det är det närmaste jag kommer skräck...), Tim Burton-maraton - som sagt, allt vad hösten innebär, men med en spooky bonus.
 
Spara

Kommentera här: