billigt protein

En anledning till att folk inte äter mer vegansk mat, är att det är så dyrt. Absolut, äter man bara halvfabrikat så kostar det en del, annars är vegansk mat oslagbart när det kommer till billighet - vegetabiliskt protein är gigantiskt mycket billigare än animaliskt protein. I förrgår gjorde jag hummus, jag kokade kikärtorna själv  (billigaste alternativet), och mixade med tahini, vitlök, citronsaft, salt, citronpeppar och spiskummin, och tillsatte vatten (istället för olja) för att tunna ut konsistensen och få mixern att snurra. Enkelt, gott, billigt, och en bra proteinkälla. Tillsammans med tex klyftpotatis, pasta (inte godaste kombinationen, men ätbar), på macka osv så blir det fullvärdigt protein, och kostar inte många kronor per portion.
 
 
Det här är dagens lunch, ser inte mycket ut för världen, men så jäkla gott! Och billigt, enkelt, nyttigt, allt bra en kan tänka sig. Igår gjorde jag pasta och linsbolognese - jag kokade helt enkelt röda linser, en riven morot och en buljongtärning i vatten, och tillsatte en påse bolognesemix när det var nästan klart (för jag hade ett par såna i skafferiet). Det var gott igår med pasta, idag tog jag resterna och lade dom i en ugnsform, och hällde sen på havregrädde (oatly imat, blir billigt när den köps på litertetra) och stoppade in i ugnen på ca 200 grader. Som sagt - så jäkla gott! 
 
Två snabba och enkla exempel på billig vegansk mat, det behöver inte vara värre än såhär. Komplettera med grönsaker, så klår det varenda falukorv-och-makaroner-middag med hästlängder! 
 

Kommentera här: