60-talskalas i junsele

Jag skjutsade in kompisen Anna till Junsele igår, hon skulle hämta ett gäng tyger som hon köpt. Vilken tur att jag sa ja till det, för vi hade jättetrevligt! Jag och Alice var helt slut när vi kom hem (Alice är fortfarande trött...), men det var helt klart värt det. Vi började med att åka och hämta tygerna, och vi blev kvar där länge - Anna-Karin, säljaren, bor i det mest fantastiska hus en kan tänka sig, jag fick nästan torka dreglet från hakan. Så mycket fint att titta på, så många samlingar, så mycket färg, och allt retro - 60-/70-tal från golv till tak. Och pysselrummet - gissa om jag var grön av avund!
 
På vägen hemåt så tittade vi in på Röda Korset också, en väldigt liten RK-butik, med övervikt på kläder. Men går man längre in i butiken så hittar man lite prylar, tyger, böcker osv, till jättebra priser. Jag köpte tyger och ett gäng böcker (kokböcker och deckare) och hela kalaset gick på 71 kr. Rena rama fyndpriserna!
 
Tygerna var det första jag hittade, 10 kr per längd kostade dom, en längd av det  med hjärtan, två längder av det andra tyget. Så fina, förälskelse vid första ögonkastet!
 
Det fanns en massa amerikanska kokböcker, dom här fick följa med mig hem. Inbundna böcker kostade 5 kr/styck, böcker med mjuka pärmar 1 kr/styck.
 
 
Jag älskar gamla kokböcker, jag har en liten samling, och den här har definitivt inte varit någon hyllvärmare - den är sliten, omslaget sitter lite löst, den har använts flitigt under nästan hundra år. Jag tror inte att jag kommer att använda den lika flitigt, recepten är lite otidsenliga, men jag kommer definitivt att bläddra i den ibland. Förresten - är det inte fint när man hittar dedikationer i gamla böcker? Dedikationer och ad libris, det är bland det roligaste med att köpa begagnade böcker!
 

Kommentarer:

1 Anna-Karin:

Det var jätteroligt att ni hälsade på, bara att komma förbi igen om ni har vägarna förbi Junsele =)

Svar: det ska vi absolut göra! du får samla ihop lite mera tyger, så kan inte anna motstå! :D
Miss Kitten Heart

Kommentera här: