en dag på byn

Jag var in till Ström idag, det var nog ett par veckor sedan sist, jag hade en del ärenden som jag skramlat ihop, så slipper jag åka in så snart igen. Det gick sådär med den planen, som ni strax ska få höra... Jag fyllde skuffen på bilen med skräp och åkte på tippen, slängde skräp, och hittade lite saker i återvinningsboden (bland annat en matberedare/mixer i miniformat - fungerar den så är det perfekt nu när jag bara ska äta lite, fungerar den inte, så blir det tippen igen). Jag åkte för att byta däck, men där sket sig mina planer - däcken jag hoppas på att köpa hade inte kommit in som dom skulle, och jag måste komma tillbaka sen i veckan. Sen for jag bort till Anna en stund, hämtade och lämnade prylar, och surrade en bra stund ute i kylan (av nån anledning har vi mest att säga ute på bron), och så till Birgitta (fast där satt vi i köket), på Ica, hämtade Alice (som varit hos sin mormor), och så Dollar Store på vägen hem. På Dollar skulle jag ha limstavar, men just den sorten var nästan slut - en liten stackars förpackning var kvar bara. Däremot hade dom annat, som jag gärna hade öppnat plånboken för (fast det enda jag hade hittat då, hade varit en dammråtta eller två), julgrejerna var på väg upp, flera av dom skrek "köp mig!", likaså skrek ett taxskelett på Halloween-avdelningen. Jag stod och önskade mig doftljus (hjortron&mandarin och key lime pie luktade båda mumma!) och presentpapper och garn och alfabetsstämplar och en del annat som jag visst har glömt, inga stora, dyra saker, men känns ändå rätt ouppnåeliga. Jag ska kika in när jag byter däck senare, inte för att det dykt upp en massa inkomster, men jag vill kolla julsakerna, det borde ha kommit upp mera då.
 
Makrill har jag gått och längtat efter ett tag. Knäckebröd ska vi hellre äta än mjukt bröd, men jag och knäcke har en mörk historia, så jag ville hitta nåt annat än just det. Finn-crisp blev det, och gudars och gudinnors, vad gott det var! Det är dags att äta igen, helst vill jag ha mera makrillmackor, men det blir yoghurt istället, jag ska försöka svälja tabletter utan att dom fastnar i hals och mage. Inte helt lätt, när jag inte kan skölja ner med en massa vatten...
 
Förresten, det har gått jättebra att vara ute, fast det blev ett tag, och fast det blev lite spring. Jag är trött trött trött, men har inte ont eller nåt sånt. Tummen upp för det!
 

Kommentera här: