ny vovve och ny pelargon

Det blev huset fullt igår! Först på dagen, då kom Maria och Mio och Pepsi och Sigrun, och efter ett tag Regina, som är Lilys gamla matte. En massa te, goda mackor och kokosscones, och så påbörjades projekt "Klippa Alice". Eftersom hon inte är lättklippt, och Mio var trött, så åkte dom hem på eftermiddagen, för att komma tillbaka på kvällen, utan hund och utan bebis, men med trimmer och frisörsax. Trimmern funkade inte alls, är man kittlig på tassarna så är man. Men med Sigrun som höll, Maria och Regina som klippte i varsin ände, och jag som matade på med godsaker, så gick det till slut. På slutet, när vi kommit fram till osten, så var Alice hur duktig som helst, och nu är hon rena rama skönhetsupplevelsen!
 
Nederst till höger är den absoluta förebilden, överst till höger är sedan jag klippt så gott det gått själv, ansikte och rygg var någorlunda klippta, benen fick jag inte röra.Till vänster är Alice klippt över hela kroppen, och så fin! Oj, så smäcker hon blev!
 
I tisdags var jag in på flata för att hämta julkulor jag köpt på fb, och så var jag upp på lill-Ica för lite mathandling också. Där hade dom plockat fram sommarblommorna, och det fanns en kvar av den här - kärlekspelargon kallas den, och är riktigt härligt mörkröd. Mycket mörkare än på bilden! Nu är den väldigt tät och kompakt, med knoppar överallt, när den växt på sig lite så ska jag dela med mig av skott - jag vet ett par som gärna vill ha!
 
Apropå pelargoner, så har deras utevänjning satts på paus (katternas också), det fina vädret har övergett oss för stunden, och det är kallt och blött. Regnet/snön är i och för sig bra för mina planteringar, men det hade det varit med sol i några dagar också. Regn hela nätterna, och fint väder på dagarna hade varit perfekt, om jag får önska!
 

Kommentera här: