om att ändra tankesätt, och om att hitta material billigt och gratis

Det är svårt att få bort gamla tänk och gamla vanor! Det blir förstås lättare med tiden, men nu ertappar jag mig hela tiden med att tänka "jag ska köpa" och "jag vill ha" och "jag behöver". Till exempel, så var jag på affären igår, jag hämtade pärlpaket från Panduro (mycket behövligt, det går mycket pärlor nu!), och jag handlade mat och sånt till mig och djuren - bara sånt jag behövde, jag kom till och med ihåg allt på shoppinglistan, fast jag glömde listan hemma! Men, i källaren har dom bland annat skor (skoavdelningen är utvidgad nu, den är nog dubbelt så stor mot förut), och jag hittade ett par "converse" med leopardtryck. Genast stack habegäret upp sitt huvud, trots att 1. jag inte ska köpa mera skor, och 2. jag har redan två par "converse" med leopardtryck i olika färger.
 
Jag kom i och för sig hem med två onödor - klänningen jag hittade på fb fick jag köpa till mitt nedprutade pris. Den visade sig dock inte vara så fin som den såg ut att vara på bild, på bilden såg den broderad ut, i verkligheten är det bara ett tryck. Så jag köpte en docka silvergarn, och har börjat brodera själv. Det är ett gigantiskt projekt, men det är länge tills jag kan ha klänningen, så jag har ingen brådska. Dom 65 kr jag spenderade ska jag skriva upp, och räkna till mina spenderpengar, så blir det inte helt galet.
 
Jag har drömfångare att fota, bland annat den här. En kompis har gjort en beställning, jag gjorde den här åt henne, medveten om att den kanske inte stämde med vad hon ville ha. Jag hade rätt i det, och ska göra ett nytt försök, jag måste bara få tag på fler virkade dukar. Den här är inte på något sätt slöseri med jobb och material, jag ska lägga upp den på mitt skapande grand sen. Men den är en anledning till att det började bli ont om pärlor - det har gått åt en del!
 
Den här underbara pärlan blir kvar, dock! Jag har haft den i många många år, och såg nu, att från sidan är den formad som en vagina. Den går inte att trä på tråd, för hålet är inte borrat rakt igenom, och det såg jag som ett tecken. Jag har hittat en lösning på problemet, och ska göra ett halsband av den, till mig själv. Ett pärlvaginehalsband är för perfekt för att jag ska kunna låta bli!
 
Jag har andra pärlor att leka med, och det behövs som sagt. Ett gäng från Panduro (fast jag blev lite besviken, i en del av påsarna var det bara 2-5 pärlor, och det var inte det intrycket man fick från bilderna), jag fick ett par trasiga halsband av låtsasmamma, och så har jag dekonstruerat en del halsband som jag har gjort själv också, samt att jag har letat igenom alla gömmor jag kunnat hitta här hemma, och faktiskt gjort några små fynd.
 
Allt lekande med pärlor, har fått en annan köptanke att ploppa upp - "jag behöver förvaring till mina pärlor". Nu har jag dom i en stor kakburk, alla färger, former och storlekar blandat, och det lättsammaste vore att ha dom i tex en draglåda, med massor av fack - det skulle underlätta mycket om pärlorna var indelade i färg och i hålstorlek. Men, jag ska ju inte köpa en massa, alltså förblir pärlförvaringen bara en önskedröm (även om det i realiteten är en billig sak, som jag faktiskt har möjlighet att förverkliga). Som jag just sade, nya tankesätt tar tid att få in i skallen!
 
Fjädrarna har också blivit fler, och blir förhoppningsvis snart fler ändå. När jag hämtade klänningen, så låg det en massa fjädrar på marken, efter att en katt tagit en fågel, och jag fick ta dom (japp, jag frågade). Jag har också frågat i en hönsgrupp på fb (jag ska ju skaffa höns framöver, då är bra att vara med i en hönsgrupp, så jag lär mig en massa innan), och fått svar från två stycken hittills. Jag har också upptäckt en underbar webbutik (som jag inte ska handla i, men måste dela med mig av), Kullholen, som säljer fjädrar och alpackaprodukter från deras egna djur, fjädrarna plockas när fåglarna ruggar, så det är hur djurvändligt som helst. Min dröm, är att ha höns, getter och alpackor (= ägg, och fjädrar, och getost och alpackagarn), och dom ligger väldigt nära min dröm där, med hönsen och alpackorna. Jag är grön av avund!
 
 
Spara

Kommentarer:

1 Mona:

Finns mängder av pärlor på http://www.parlgrossisten.se/ billigt å snabba leveranser 😊

Svar: tack för tipset! :)
Björkholmen Redux

Kommentera här: