5 december - jula till vardagen

Dagen sprang förbi så fort igår, att jag inte hann med något julkalenderinlägg, så idag så blir det två stycken! Det här blir rätt kort och koncist, nästa blir längre och fyllt av bildinspiration! Vid den här tiden på året, så är det många som tycker att det är lite väl mycket jul överallt, sen är det förstås också såna som jag, som tycker att jul kan en inte få för mycket av. Jag bjuder idag på två tips på att jula till vardagen, snabbt och enkelt och utan en massa jobb:
 
På köksbänken har jag ställt fram en bricka, där jag samlat alla mina julteer - julteerna från Celestial Seasonings, Yogi Christmas Tea, och det bästa av dom allihop (i den gulröda burken till höger) - Brunkullans julte. I den gamla kakaoburken till vänster har jag "gräddpulver", superbra för såna som jag, som i princip bara har mjölk i te - betydligt hållbarare än färsk mjölk. Socker och honung kunde man också ställa fram (jag använder dock ingetdera), tesilar, koppar och skedar - allt beroende på hur stor bricka man har. Är man ingen tedrickare, så kan man förstås göra en varmchokladbricka, eller en kaffebricka. Grejer är att det ska vara lättillgängligt och uppmuntra till intagandet av goda juliga drycker.
 
Julörhängen har jag haft i många år, dom med skorstenar med juliga figurer i har jag gjort av smått julpynt, jag har flera örhängen också som jag gjort av minijulpynt, men dom syns inte på bilden. I år gjorde jag örhängen av dom vita kulorna också, för det var dom enda i förpackningen som det fanns två av samma färg av. Jag har också hittat ett par julbroscher på loppis. I år snubblade jag över the motherload - H&M har jättemycket juliga smycken, och som vanligt med H&M så är det jättebilligt - en karta med flera örhängen eller flera halsband eller ett gäng ringar kostar 60-80 kr. Skynda att fynda medan dom finns kvar!
 
Något som man ska passa på och skynda och fynda nu också, är tröjor med julmotiv. Jag har köpt en på Lindex när jag hade en rabattkupong, den är lite liten i år, men nästa jul blir den förhoppningsvis perfekt. Annars får jag väl sy en kudde av den! Jag håller på att sticka en jultröja också, men det går inte så fort, jag är inte på stickhumör för tillfället. Som tur är den mer vintrig än julig, så den fungerar länge till!

Kommentera här: