bra kvinna reder sig själv

Om en månad fyller jag 42 år, och den här gången ska jag inte hoppas på uppvaktning på något sätt. Bättre att utgå från att spendera dagen på egen hand, och kanske bli positivt överraskad, än tvärtom - förra året hade jag bjudit in folk, jag hade köpt plock att fika, jag hade laddat upp med mat att grilla, men besökare var det glest med - syrran med familj, och Mirja och hennes gubbe, det var allt, av ca 10 inbjudna. Så ja - inga förhoppningar i år! Jag tänker helt enkelt fira mig själv, jag ska testa min pumpkin spice, den som jag fick i ett swappaket från USA, så jag tänker baka en pumpapaj (det borde gå att köpa pumpa i september). Det är helt meningslöst att optimistönska mig någon present, men jag tänker (som vanligt) hitta på en egen present till mig själv. Frågan är vad?
 
En bok? Jag har inte köpt en enda bok (förutom på loppis) på många månader, och en sybok känns både behövligt och något jag får glädje av.
 
Tyg? Jag har ju köpstopp på nyproducerat tyg/garn/symaterial/osv, men som födelsedagspresent så tycker jag nog att det är ett giltigt undantag.
 
Tidningar? Jag har köpstopp på tidningar också (förutom Retro), och förutom förra numret av Retro har jag inte köpt en tidning på jättelänge. Några av mina favoritinredningstidningar kunde kanske vara något?
 
Te? Jag börjar ha slut på te, jag har nästan bara grönt te kvar, och precis som svart te, så ska grönt te drickas med måtta om man vill undvika koffein. Påfyllning av teförrådet skulle verkligen vara en present som fortsätter att ge långt efteråt.
 
Jag har verkligen inga stora önskningar, ser jag. Jag lever ett enkelt liv, jag spenderar inte mycket pengar, jag håller mig mest hemma, det behövs inte mycket för att sätta guldkant på min tillvaro, särskilt nu när jag inte köper vare sig tidningar eller böcker längre. Böcker är ju det bästa jag vet, nästan, så att få köpa en alldeles ny bok, det vore verkligen lyx!
 
Jo, förresten, det här känns som en ganska stor present till mig själv - jag har världens fulaste köksbänkar (matchar mitt köksgolv, som också kvalar in på listan världens fulaste), och att byta dom har jag inte råd med. Dekorplast är en ekonomisk lösning, som ger stor effekt, och som är lätt att fixa på egen hand, och jag har börjat fundera på vilken plast i så fall. Broarne.se har många fina (inte helt oväntat, jag köpte kitschig vaxduk där till mina stolssitsar, samma mönster som det blå längst ner till vänster, fast gul botten), jag gillar ju färg och kitsch och retro - däremot tycker jag inte om träimitation och marmor, som ju är grejen just nu. Köket har vita tapeter med stora gula prickar, vita skåpluckor, orange glasknoppar från 70-talet, och kylskåpet har jag tejpat mönster på i gult, grönt, rött och blått.
Jag vill alltså ha en dekorplast med gult i, men inte helgul, det blir lite mycket gult då misstänker jag. Helorange skulle funka tror jag (jag har en del oranga detaljer), båda dom gul/vita skulle också funka (men där balanserar det på gränsen till väldigt mycket gult). Den blommiga med rosa botten är jag mest tveksam till, den är fin, men jag vet inte om den riktigt passar hos mig. Den blå är jättefin, och som sagt - jag har samma motiv på köksstolarna, fast gult. Den grå i mitten på övre raden känns lite som formica från 60-/70-tal, och den grå botten gör att den ändå känns lite neutral. Det krävs lite funderande...
 
Dekorplast alltså? Det är absolut ett alternativ till en present till mig själv, och liksom teet, så är det något jag skulle ha glädje av varje dag, länge framöver. Det är inte vansinnigt dyrt heller, jag tror att sex meter räcker, och då kostar det knappt 300 kr - väldigt mycket billigare än nya bänkskivor!
 
Eller så åker jag in till stan, går på loppis, och träffar Suss och Vincent - det vore också en jättebra present till mig själv!
 

Kommentera här: