en del tarotkortlek, klar!

Imorse filmade jag en liten filmsnutt, där jag lite snabbt bläddrade igenom dom tarotkort som vi hittills gjort färdigt - stora arcanan, alltså. Stora arcanan innehåller dom kort som dom flesta känner igen (som Döden och Djävulen, som nog är dom kändaste korten), består av 22 kort, och är den delen av en tarotlek som konstnärer lägger mest krut på. Det finns till och med dom som ger ut tarotlekar som enbart består av den stora arcanan, jag har flera stycken såna.
 
Först, dom sista fem korten, jag skickade iväg en likartad bunt till dom andra fyra deltagarna i helgen (minus det kort dom gjort själv). Jag gjorde nummer XXI, Världen eller Universum, som jag tolkade väldigt bokstavligt. Förresten, jag kan inte riktigt fatta hur jag lyckats göra korten så tredimensionella... O_o
 
Vi har inte haft några riktlinjer, mer än storleken, och att baksidan måste vara täckt med nånting, ändå så är dom flesta korten väldigt sammanhängande, det är ett bra flyt nästan hela vägen. Jag har gjort The Fool, The Lovers, The Hanged Man och The Universe, håller ni ögonen öppna så hinner ni se dom. 
 

Kommentera här: