TMI - gynbesök

Ok, jag börjar med en TMI-varning här - jag kommer att prata gynekologbesök, och vill ni inte veta nåt mer om det, så är det bara att skrolla förbi.
 
-
-
-
-
-
-
Har ni skrollat klart? För nu blir det lite intima detaljer från gynekologstolen... Gynekologstol förresten, jag var lite fundersam över hur ryggen skulle palla att ligga på britsen, ont i ryggen är inte det bästa när man måste ligga och slappna av. Faktum är, att byglarna var helt fantastiska för ryggen! Det är nästan så att jag skulle behöva ett par själv, att lägga upp benen i för att avlasta ryggen. För er som oroat er över hur ont det gör att sätta i spiral - det är inte så farligt, inte jämfört med mensvärk till exempel (fast jag fick komplimanger för min smärttröskel - känns lite bra att höra, efter mina senaste tatueringar så har jag känt mig som en mespropp). Eller ja, att försöka sätta i en spiral - min livmoderhals vägrade vara med, ville inte öppna sig, och jag blir skickad till kvinnokliniken i Östersund, så ska dom sätta i den istället, dom har ultraljud och bedövning och sånt. Så jag köpte en spiral för närmare 1000 kr, jag låg 20-30 minuter i gynstolen, där det meckades och petades i mitt underliv, och jag har ändå ingen spiral isatt. Däremot skrev hon ut en omgång minipiller till (som kostar närmare 200 kr), eftersom det kan ta några månader att få en tid i Östersund om jag har otur. En dyr, och ofruktsam, eftermiddag, men inte alls lika ont och otäck som jag hade trott.
 
Överhuvudtaget - gynbesök behöver man sällan vara orolig för. Slappnar man av, så känns det sällan speciellt mycket, och om man pratar och försöker bortse att man ligger med rumpan bar medan någon petar i ens intimare delar, så är det lättare att slappna av. Eller ta med musik i öronen eller en ljudbok, vad som helst, nånting som får en att inte fokusera på var man är. Dagens tips, alltså! ^_^

Kommentera här: