monthly makers - garn

 
Jag blev mer än nöjd med månadens Monthly Makers-tema - garn! Är det något material som är "mitt", så är det garn, jag lärde mig att sticka och virka när jag var sådär fem år gammal, både mamma och mormor höll på mycket med handarbete, och det var också dom som lärde mig. Klart jag ville vara som mamma! Problemet med temat var bara att begränsa sig - klart jag kunde sticka flera par sockar, eller sticka mera på min filt, jag funderade på att virka ett fodral till sovrumsdörrens handtag, så att det inte slår i väggen (kommer fortfarande att göra det, men inte just nu), till slut kom jag fram till att det här var perfekt tillfälle att göra klart en sak som jag tänkt göra sedan jag flyttade in i huset. Kommer ni ihåg att jag klädde in balkongräcket i virkat i min gamla lägenhet? Det tog jag med mig när jag flyttade, i förhoppningen att det skulle kunna gå att återanvända. När jag flyttade in i huset, så slog jag ner ett par stolpar på var sida om infarten, det är djupa diken bredvid, och jag vill inte riskera att köra ner bilen i nåt av dom - stolparna är helt enkelt bra riktlinjer. Bra, men tråkiga... Jag kom på då, i somras, att det skulle bli hur bra som helst att använda dom virkade remsorna från balkongräcket till att pimpa stolparna, men tyvärr var remsorna lite för smala. Sålunda hamnade dom liggande i en påse, i väntan på att jag skulle komma mig för att bredda dom.
 
Tills nu! Såhär ser det ut nu när man kommer in på min gård, man möts av två färgglada och fina kantstolpar! Dom behöver slås i lite djupare, men jag har varken slägga eller yxa, så under tiden så har jag försökt stadga upp dom med stenar. Än så länge står dom!
 
Nertill ser man hur jag har virkat till en bit på bredden. Hade jag kommit mig för att mäta, så hade jag sparat lite jobb, nu blev dom både för långa och för breda. Tur att det är lättfixat - bara att gömma överflödigt material inuti!
 
En närmare titt på skarven mellan den gamla remsan, och den nyvirkade delen. På balkongen var jag tvungen att virka tre remsor, två kortare och en längre. Dom kortare använde jag nu till att klä stolparna, garnet från den längre använde jag när jag virkade på breddningen.
 
Och när jag nu har ett par stolpar vid infarten, infarten till ett hus som står i kolmörker om jag kommer hem och inte har utelamporna tända, så passade jag på att sy på reflexband också - nu riskerar jag inte att missa min infart i mörkret!
 

Kommentarer:

1 Stina - Tillvaron.se:

Men vilka härliga färgklickar! Smart med reflexen på också :)

Svar: tack, tack! :)
Miss Kitten Heart

2 Borgmästaren:

Jätteroligt projekt! Har också velat göra liknande men det har inte blivit av.

Svar: det tog ett tag innan jag fick tummen ur också, men när det väl blir gjort, så är det så värt det! det är inte många saker som inte blir bättre med garn! ^_^
Miss Kitten Heart

3 Ruth | HungryHeart.se:

Vilken rolig idé! Bra sätt att sprida både färg och glädje. Plus att folk fattar att det bor en garnälskande människa i din gård! (jag höll på att skriva "garngalning", för det är vad jag kallar migsjälv, men det låter kanske lite fel) =)

Svar: jag tycker om att visa lite av insidan på utsidan, en liten tjuvkik om man så vill. japp, en garngalning här också, och klart det ska synas! ^_^
Miss Kitten Heart

4 Anna María:

Vilken kul grej att göra! Och säger som Stina här ovanför att det var himla smart med reflexerna!

Svar: tackar! :)
Miss Kitten Heart

5 Mary Sane:

Haha, så himla kul!! Skitsmart med reflexerna; det är en sån där grej jag aldrig nånsin skulle ha kommit på själv. Alla som promenerar förbi där kommer att bli jätteglada över garnbombningen. En bonus!

Svar: kul att höra, att du gillar det! hoppas mina grannar också uppskattar det! ^_^
Miss Kitten Heart

6 Mikaela:

Vilken kul idé och väldigt smart med reflexen! Fint! Hur håller det sig om det regnar och snöar på stolparna tror du? Eller tar du in det över vintern?

Svar: huvuddelen av det virkade klädde jag mitt balkongräcke med när jag bodde i lägenhet, det satt ute i ett par år, i snö, regn, sol, och det funkade bra. det bleknade i solen, och dom yllegarner jag använt blev lite sköra (vilket jag märkte när jag återanvände dom), men annars går det hur bra som helst. reflexer är ju färskvaror, så dom måste jag säkert byta ut varje höst, men annars ska det klara sig ett bra tag :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: