om julmat, glittergran och julspecialföljetongen

Jag och Maria pratade om julmat och julbord igår, så jag blev alldeles sugen. Jag äter ytterst sällan julmat, dels för att jag inte lagar julbord bara till mig, dels för att jag inte går ut och äter julbord heller. Dessutom är jag rätt otacksam när det kommer till julmat, jag äter köttbullar, prinskorv, julskinka, ugnsomelett med svampstuvning om det finns, vörtbröd och tunnbröd, det är typ det enda. Jag var vegetarian i många år, så jag vande mig helt enkelt av med julmaten, vörtbrödet, clementinerna och apelsinerna är det viktigaste, fortfarande. Men igår blev jag som sagt sugen på julmat, och köpte hem tunnbröd, julskinka, köttbullar (eller nä, jag köpte pannbiffar, för det smakar likadant, men var billigare), rödbetssallad och prinskorv. Det har blivit skinkstutar och köttbull&rödbetssalladsstut till alla måltider sedan dess, jag passar på så länge det räcker. Väldigt gott!
 
Idag tog jag fram min lilla glittergran och ställde den på soffbordet. Än så länge får den vara ifred, men jag väntar ändå med pyntet tills närmare jul, ju färre dagar det är framme, desto större chans att det klarar sig...
 
Imorron är det förresten första advent! Och imorron börjar min julspecialföljetong på bloggen - glöm inte att komma och ta en kik! Det blir en julmånad fylld med juligheter av alla de slag! Alla inlägg fram till jul är inte skrivna än, så har ni några tips och idéer, så mottages dom tacksamt!
 
 

Kommentera här: