monthly makers - ljus

 
Jag höll helt på att glömma månadens Monthly Makers-tema, som är ljus. Och jag som hade ett ljusprojekt liggande och allt! Som tur är, så såg jag på deras fb-sida att det nu är dags att länka sina inlägg, vilket betyder att jag inte är för sent ute. Alltså plockade jag fram min dunk, min sladd, och så en avbitare. Det låter som en märklig kombination med saker, men jag lovar - när ni ser mitt projekt, så är det inte så märkligt, inte heller svårt, eller dyrt.
 
 
Jag gjorde en lampa! Av en plastdunk! Jag såg en sån i en hemma-hos-video på youtube, och tänkte att en sån måste jag göra. I somras hittade jag den här lilla dunken på Dollar Store, och slog till. Sladden är från Clas Ohlson, och avbitaren hade jag redan hemma.
 
Det var inte svårt, men bökigt. Jag tog helt enkelt avbitaren, och gjorde ett lagomt stort hål i locket för lampfästet. På slutet använde jag en borr för att få hålet nog stort, jag bara drog den längs kanten, typ. Nu i efterhand, så hade det varit enklast att använda en borr från början, en sån där som borrar stora hål.
 
Är lampan väldigt mycket mig? Nej, det är den inte. Vet jag var den ska stå/hänga? Nej, det vet jag inte. Är jag nöjd med den ändå? Japp, det är jag! Faktiskt undrar jag om jag inte ska byta till en utomhussladd, och ha den ute i sommar, det vore snyggt, tror jag. Jag planerar att bygga en uteplats av lastpallar och min brädhög med grånande gamla brädor, en dunklampa passar den rustika känslan perfekt!
 

Kommentarer:

1 Pia:

Gosch! Vilken rolig idé!! Behöver själva ljuskällan vara av något särskilt slag, med tanke på värmen, eller går det med vilken som helst?

Svar: tackar! led är iofs alltid bra, med tanke på att det inte avger nån värme, annars funkar vanliga lampor om dom inte är för starka, så länge dom inte nuddar plasten
Miss Kitten Heart

2 Borgmästaren:

Vilken annorlunda idé! Gillar det. Tänk om man skulle göra flera och sätta dem ute?

Svar: tackar! jo, jag leker också med tanken att ha dom utomhus. fast då behöver jag en annan sladd, förstås, den här sladden är bara en vanlig inomhussladd
Miss Kitten Heart

3 Ruth | HungryHeart.se:

Vilken rolig och annorlunda idé! Det blir ett väldigt mjukt och fint ljus i den. Man kanske även skulle kunna variera den genom att svepa över tunna tyger i olika färger, mönstrat papper eller papp med urklippta figurer?

Svar: eller kontaktplast eller måla med spritpennor, eller doppa i färg... bara att släppa loss fantasin! tack, förresten! ^_^
Miss Kitten Heart

4 Alicia:

Vilken smart och otippad idé! Jättekul med igenkänningsfaktorn och återbruket :) Och att det kan bli ett så fint sken genom an gammal plastdunk sen!!

Svar: tackar! jo, plastdunken mjukar dels upp skenet, dels gör den att det lyser starkare (det känns så iaf), väldigt fint tycker jag med!
Miss Kitten Heart

Kommentera här: