om hus och om sängar

Jag var och kikade på huset igen igår, den här gången hade jag med en kompis som dels är snickare, dels har ägt några hus i sina dar. Jag ville ha hans åsikt först, innan jag ens började fundera på besiktning och sånt. Han tycker att det ser bra ut, hade bara elen att påpeka på, det är gamla kuloledningar som behöver bytas ut. Det är som tur inte det dyraste fixet, det hade kunnat vara röta och fukt och mögel och sånt, och då hade jag inte ens funderat på huset. Nu är planen att sätta upp stängsel och att byta elledningarna innan jag flyttar in, med djur är det dumt att chansa.
 
Och nu har jag förstås börjat inreda i huvudet, även om jag inte kommit mycket längre än till vita väggar och tak (utom tapeterna i hall och toalett), rutigt golv i hall och kök, och av nån anledning så kan jag inte sluta titta på kitschiga blomkrukor med djurmotiv... En säng står också högt på listan, jag sover oväntat bra i min bäddsoffa, men längtar efter en riktig säng - det är snart ett år sedan jag slängde ut den. Jag har sovit i den ena skitsängen efter den andra i tjugo års tid, vilket säkert är en orsak till att ryggen är kass. Nu vill jag ha en riktig säng, och kontinentalsängarna ser ju helt fantastiska ut, riktiga prinsessan-på-ärten-sängar. Men - hur stor skillnad kan det vara på dom egentligen? En säng för 5000 kr, för 10000 kr eller för 20000 kr, är skillnaden så stor att priset verkligen är motiverat? För mig, som har köpt säng på Ikea för 600 kr, så är 5000 väldigt mycket för en säng, jag skulle aldrig betala uppåt 10000, än mindre 20000 (om den inte var täckt med diamanter...), men motsvarar en kontinentalsäng för 5000 kr en Ikeasäng för 600 kr i kvalitet? För det vill jag ju inte, jag vill ju sova som på moln.

Kommentarer:

1 Eleonore:

Kan bara inflika att ja, det är stor skillnad mellan 5 och 10 tusen, och jag tycker det var värt varenda krona att lägga 15 000 på en säng! Speciellt inte om man använder den 8 timmar varje dag, det gör man ju inte med många av sina prylar. Och den ska hålla i 20 år. Provlåg en massa olika på olika varuhus innan jag köpte min från ett riktigt sängvaruhus och det ångrar jag inte en sekund. Man ska provligga länge, minst 20 minuter, innan man bestämmer sig. En säng som först känns skön behöver inte vara det en hel natt. Och se till att få bytesrätt på madrassen, jag valde en för mjuk först men fick byta till en hårdare.

Svar: tack för råden! jag ska definitivt ha dom i åtanke! :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: