sovrum och målarrum - done!

Till min förvåning, så var målarna i huset när jag kom dit idag, fast det är midsommarafton och allt. Och dom blev klar med målarrum och med sovrum, så nu kan sängen komma när som helst, och nu kan jag ta med mera saker till huset - jag ska lasta bilen full med ett lass imorgon. Det är svårt att visa hur fint det blir på bild, men det blir verkligen hur fint som helst! Så mycket ljusare och fräschare med vitfärg på väggar och tak, och så mycket större det känns!
 
Nu när huset är mitt, så kan jag visa hur det ser ut. Ett litet rött hus med svarta knutar. På söndag låter det som att killen som ska hjälpa mig att hägna in gården kan komma, det blir staket från dom båda främre knutarna, och rakt ut, och så följer det dikena (huset är omgärdat av diken) hela vägen runt baksidan. Det blir bra, då kan Lily vara lös, och jag behöver inte vara rädd att hon blir påkörd, eller försvinner.
 
Jag bad snällt målarna att hjälpa mig att bära upp mina skåp, jag orkar inte själv, och till min glädje så fixade dom det. Det här mindre skåpet är mitt gamla, framsidan är täckt med klösmärken, sedan Kisa har hoppat upp på det, och jag ska testa med valnötter och se om det blir bättre. Det här skåpet har jag tänkt ha som linneskåp, för det finns inget sånt i huset. Jag funderar på att sätta upp min spegelsamling på väggen ovanför, så reflekterar dom inte lite mer ljus i rummet också.
 
Tapeten blev superbra, och en rulle räckte som tur är! Jag ska ha sängen mot den här väggen, och funderar på att ha mina väggfasta telefonhyllor som sängbord. I små rum, så är det alltid bra att få upp saker från golvet, så känns rummet lite större och luftigare.
 
En närmare titt på tapeten. Tänk, att jag inte var speciellt förtjust i den när jag köpte den, nu tycker jag att den är jättesnygg!
 
 
Målarrummet är helt vitt, för att få in så mycket ljus som möligt. Det här 40-talsskåpet följde med huset, och är perfekt att förvara målargrejer i, det sväljer hur mycket som helst. Efter att jag tog dom här bilderna, så flyttade jag på skåpet, det kändes stort och otympligt på den här väggen, jag ställde det mot väggen på vänster sida om fönstret istället, och det blev mycket bättre. Vid snedtaksväggen tänkte jag ställa min bäddsoffa, det här kommer att fungera som gästrum, förutom som målarrum.
 
På väggen där jag först placerade skåpet, samlade jag alla mina vita trähyllor. Jag har visst samlat på mig en del... Skrivbordet kommer att nå in till väggen (nästan i alla fall) i hörnet, och under hyllorna tänker jag skruva upp förvaring för tapet- och presentpappersrullar. Supersmart och superbillig förvaring!
 
Idag blev det alltså en del gjort, två färdiga rum, jag har börjat packa upp målargrejer och så oljade jag utemöblerna. Dom behöver egentligen ett lager till, dom fullkomligt slurpade upp olja, men det får bli en annan dag. Det blev inga köksknoppar, för jag var helt slut efter att ha varit ute i solen och oljat, så dom kommer upp imorgon. Jag skulle hemskt gärna vilja dammsuga och skura golvet, men jag vet faktiskt inte vart det finns någon kontakt kvar... Målarna har ju rivit ut alla sladdar, kontakter och sånt... Men en sop tänker jag ta med mig imorgon, bättre än inget, tänker jag. Och så tar jag med min sladdlösa dammsugare, den är rätt värdelös, men nån skillnad gör den kanske.
 
Om lite drygt en vecka är jag helt inflyttad, Hurra!
 
 
 

Kommentera här: