flitig som en myra!

Jag begriper inte, jag är i huset åtskilliga timmar varje dag, jag tycker att jag borde få massor gjort varje gång, men när jag ser tillbaka på dagen, så är det inte så mycket ändå. Och ändå latar jag mig inte, jag jobbar på nästa varje minut i huset. Som idag, jag var där 5-6 timmar, jag snickrade ihop en bokhylla, jag skruvade upp bokhyllefästen (önskar bara att jag hittar konsollerna också, men dom ligger i nån kartong nånstans), jag bar in grejer från bilen, jag packade upp badrumsprylar i min nya fina hylla. Mer än så hann jag inte på alla dom timmarna. Jag är superglad att jag lejde bort målningen, även om dom inte dyker upp varje dag, så kommer dom att bli klara mycket snabbare än vad jag skulle bli. Jag skulle hålla på och måla i flera månader...

Så ser min egensnickrade hylla ut, jag utnyttjade en dörr som inte används, satte upp lister att lägga hyllplanen på, skruvade på hyllplanen, målade. Det är den korta versionen. Den långa involverar svordomar, hyllplan som var för långa och måste sågas till, för kort avstånd mellan hyllorna, så att inte skruvdragaren kom åt (vilket gjorde att jag till slut var tvungen att ta fram hammare och spik på ett par hyllplan), glipor, färg som runnit... Men - det är det första jag har snickrat sen det var 80-tal, och jag tycker att det blev snyggt. Dom smala hyllorna är perfekta att förvara min samling tarotkort i - på bredare hyllor så "försvinner" dom gärna.
 
Nu ska jag fortsätta jobba på, ett lager väggfärg till på dom spacklade spikhålen, nånting att äta, och sen tror jag faktiskt att jag ska fara ut till huset med ett lass till. Planen är ju faktiskt att flytta ut imorgon! För när jag ändå har katterna i bilen, när vi ska till veterinären, då passar jag på och tar dom till huset, så att dom slipper åka runt en massa. Elen är dragen på nedervåningen, men det är inte målat eller tapetserat, och jag har ingen kyl/frys än, imorgon dras elen på övervåningen. Det blir lite primitivt boende, men det må vara hänt - fler än jag har bott mitt i renoveringar. Dessutom, jag tror att jag ska ta och tapetsera hallen också ikväll, det är lättast att göra det innan elledningarna är dragna.
 
På söndag ska det flyttstädas, på måndag körs sista flyttlasset - jag har det jag gör för att hinna ut med allt löst, och måla det som ska målas innan dess! Samtidigt - det är ett kärt bekymmer, för jag håller ju på att flytta in i mitt alldeles egna hus!
 

Kommentarer:

1 Birgitta:

Men gud vad smart med dörren!

Svar: jag är rätt smart, vetdu ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: