konstfull trapp, eller konst fulla trappen

En av fördelarna med att bo i hus, och att ha flera hundra meter till närmaste granne, är att man kan leva om mera, utan att det stör någon. Som igår kväll, när tjurarna var på besök tvärs över vägen, och Lily blev skogstokig - hon tycker inte om dom, och berättar det väldigt högljutt. Eller när jag spikar upp tavlor tills efter klockan tio på kvällen, i en lägenhet så är det ajabaja, i ett hus gör det ingenting, för det finns ingen som kan bli störd. Utom Lily, som tycker att jag är supertråkig som inte är med henne, för hennes del så ska jag inte göra något annat än att vara nära henne, hela tiden.
 
När jag har mer tavlor än väggar, då gäller det att välja noggrannt... Det här är några av mina favoriter! Jag vill upp med några till, tomrummet till vänster ska fyllas, men jag når inte... Och i en trapp är det inte helt enkelt att ställa mig på en pall, eftersom jag har problem med höjder...
 
Som jag har sagt mer än en gång förut - att hänga konst på väggarna, har inget att göra med att spendera en massa pengar. Den dyraste på den här väggen är ikonen med Jesus, den betalade jag 150 kr för på Röda Korset (fast med födelsedagspengar, så egentligen betalade jag ingenting ^_^). Jag har originalkonst som jag har bytt till mig eller fått, jag har vykort och boksidor, jag har handlat tavlor på loppis och auktion, jag har köpt tryck på etsy... Det är inte många gånger jag har betalat över en hundring, oftast betydligt mindre. Ramen brukar vara dyrast, och dom köper jag på Dollar Store, Ikea, Rusta mm, alltså väldigt billigt.
 
Och apropå ramar. Jag har mest vita ramar, eftersom jag tycker att vita ramar är snyggast på vita väggar. Men nu när jag inte har vita väggar överallt, så funkar dom vita ramarna inte fullt lika bra. På vita väggar gör vita ramar och vit passepartout att konsten framhävs, här tycker jag att allt det vita överröstar konsten istället. Även om det gör lite ont i hjärtat (vita ramar är ju så himla snyggt), så kanske jag måste köpa mig ett par burkar sprejfärg, och åtgärda det. Frågan är bara, vilken färg? Köra en klassiker, och spreja ramarna guld kanske?
 
En annan sak, apropå trappen. Jag har ju nästan glömt bort det, men jag har ju tänkt måla trappen vit. Idag är det fint väder, men nån regnig dag skulle jag kanske ha satt igång med det... Målningen har jag inga problem med, det är slipningen innan som är så jäkla tråkig, och dammig - jag som har fått bort nästan allt damm efter hantverkarna.
 

Kommentera här: