förvandlade böcker del 6

Idag känns som en lämplig dag att börja visa er mina senast ommålade isfolketböcker. En liten påskföljetong, det tycker jag låter som en bra ide - påsken handlar ju om färg, och färgglada är det minsta man kan säga om omslagen numera.
 
Jag har nio böcker att visa, så det blir tre avsnitt av den här följetongen. Jag håller på med ännu en bok, men har bara klistrat på ett första lager med silkespapper. Jag målar aldrig direkt på bokomslaget, ifall färgen skulle släppa, utan börjar med ett lager gesso, eller collage, eller nåt sånt. 
 
 
 
 
På dom två översta böckerna, så täckte jag hela ytan med ett ark silkespapper, och lät dom vara synliga under färglagren. På den nedersta, så limmade jag en karta på nedre halvan, och så tror jag att jag målade gesso på resten, eller om jag limmade mera papper, jag minns faktiskt inte. Som ni ser, så bryr jag mig inte ett dugg om vad böckerna handlar om, utan jag målar bara det jag känner för. Jag ser böckerna lite som en experimentverkstad, jag testar olika tekniker och stilar, när jag är klar så kommer dom att vara lite som en karta över min konst.
 
 

Kommentera här: