fint och färgglatt på balkongen

Igår var jag ute på byn med Maria, till veterinären (Lily ska operera bort sina sista mjölktänder idag), till Granngården (kom hem med pelargoner och jord) och till Dollar Store (kom hem med mattor till balkongen), och jag fixade på balkongen sen på eftermiddagen. Pelargoner planterades (planterade också om andra blommor, men dom ska inte bo på balkongen), mattor rullades ut, och senare på kvällen, så bar jag ut mitt målarbord (men det var efter att bilderna togs). Jag vet inte om målarbordet ska få stå kvar, det är lite väl stort, och trä är inte världens bästa yta att ha ute på vintern, men åtminstone tills kontainern kommer (vilket borde vara när som helst) får det stå kvar.
 
Jag kollade efter "fuskgräs" på internet, men dom kostade runt tusenlappen, eller mer, så jag blev väldigt glad när jag hittade det här på Dollar. Passformen är inte helt perfekt, men inte långt ifrån, och det blev jättebra. 150 kr/styck betalade jag, och dom var ca 133x250 cm. Dom rosa balkonglådorna är också från Dollar, jag köpte dom för ett tag sen, 50 kr/st kostade dom. Tyvärr är dom lite för smala för hållarna, så jag måste hitta ett sätt att få dom att sitta kvar om det skulle blåsa lite. Den randiga mattan köpte jag på Ikea, jag tror den kostade en 50-lapp, stolsdynorna hittade jag på loppis, 10 kr för 3 stycken. Bordet, stolarna och träbänken i bakgrunden har jag fått. Den gula hinken ska jag odla i, potatis kanske, eller rabarber.
 
Den röda stolen och det oranga bordet är köpt på Ikea för en jäkla massa år sedan, korgstolen är ett kontainerfynd, och plastmattan köpte jag på auktion, jag betalade 20 kr för den och en liten ryamatta, tror jag att det var. Skräphögen till höger väntar förstås på kontainern... Balkongräcket har jag täckt med virkat, och dom kulörta lamporna (det syns inte i dagsljus, men dom är färgade) köpte jag på Dollar för en hundring för ett par år sedan, dom är ute året runt.
 
Pelargonerna kostade 100 kr för 5 stycken på Granngården, väldigt billigt. Den ena balkonglådan innehåller bara en pelargon, där tänkte jag plantera jordgubbar och chili också, jag väntar bara på att blomstergubben ska komma. Egentligen väntar jag väl på lite varmare väder också, även om jag ändå måste kånka in pelargonerna på kvällen - det blir fortfarande minusgrader på natten här.
 
Så, med enkla medel, och billigt, så har jag en mysig balkong att vara ute på i sommar. Man behöver inte lägga en massa pengar och en massa tid på att få till det! Däremot hjälper det att tänka utanför ramarna, att tänka i lager (matta på matta tex, gör det mjukt och skönt att gå på), att använda sig av färg, och blommor förstås - blommor gör hur mycket som helst!
 

Kommentarer:

1 Mia Elisa:

Härligt med färg! :)

Svar: visst är det! ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: